Ferrari Vision Gran Turismo: Το πρώτο αυτοκίνητο από το Μαρανέλο αποκλειστικά για videogame

Ferrari Vision Gran Turismo: Το πρώτο αυτοκίνητο από το Μαρανέλο αποκλειστικά για videogame
Η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε το φουτουριστικό της μονοθέσιο για το Gran Turismo, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75 χρόνια από την παραγωγή του πρώτο της αυτοκίνητο.

Όταν το 1947 η 125 S έβγαινε από το Μαρανέλο, ελάχιστοι ίσως περίμεναν ότι η Ferrari θα γινόταν η πιο διάσημη μάρκα παραγωγής supercar στον κόσμο. Και σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοκίνητά της θα εμφανίζονταν στον ψηφιακό κόσμο. Και να που 75 χρόνια μετά, η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo.

Η Ferrari Vision Gran Turismo είναι ένα μονοθέσιο με φουτουριστική σχεδίαση, που όμως περιλαμβάνει αναφορές στα σπορ πρωτότυπα της Ferrari από τις δεκαετίες του '60 και '70, που συμμετείχαν με επιτυχία σε αγώνες αντοχής, όπως οι 24 ώρες Λε Μαν.

Ferrari Vision Gran Turismo

Κινητήρας είναι 3λιτρος V6 που χρησιμοποιείται στις 296 GTB, 296 GTS, 296 GT3, αλλά και στη νέα αγωνιστική 499P με την οποία η Ferrari θα συμμετέχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar. Στην περίπτωση της Vision Gran Turismo, ο V6 αποδίδει 1.030 ίππους, ενώ επιπλέον 326 ίπποι προέρχονται από τρία ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον πίσω άξονα και δύο στους μπροστινούς τροχούς.

Όσοι θέλουν να δουν τη Ferrari Vision Gran Turismo με... σάρκα και οστά, μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο της ιταλικής μάρκας στο Μαρανέλο, όπου θα εκτίθεται από τις 15 Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο του 2023.

Ferrari Vision Gran Turismo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!