Ferrari: Οι παραγγελίες για την Purosangue σύντομα θα ξεπεράσουν την παραγωγή

Κώστας Παστρίμας
Ferrari: Οι παραγγελίες για την Purosangue σύντομα θα ξεπεράσουν την παραγωγή
Ανάρπαστο έχει γίνει το ιταλικό SUV και τα βιβλία παραγγελιών δεν θα μείνουν ανοιχτά για πολύ καιρό ακόμη.

Η παρουσίαση της Ferrari Purosangue, του πρώτου SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, ασφαλώς και δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Κι όσο κι αν σε κάποιους φάνηκε περίεργο να υπάρχει ένα SUV στην γκάμα της Ferrari, στο Μαρανέλο έπιασαν το τζακ ποτ. Οι παραγγελίες για την Purosangue πέφτουν βροχή και σύντομα θα καλύψουν όλη την παραγωγή του μοντέλου.

purosangue

Η Ferrari έχει ανακοινώσει εξαρχής ότι θέλει να διατηρήσει το χαρακτήρα της αποκλειστικότητας στην Purosangue και για αυτό το λόγο η ετήσια παραγωγή δεν θα ξεπεράσει το 20% της συνολικής παραγωγής της ιταλικής μάρκας. Το 2021 η Ferrari παρέδωσε λίγο παραπάνω από 11.000 αυτοκίνητα και δεν θέλουν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτόν τον αριθμό.

Ακόμα και αν φτάσουν σε ετήσια παραγωγή 15.000 αυτοκινήτων, που θεωρείται το απόλυτο «ταβάνι», δεν θα βγαίνουν από το εργοστάσιο περισσότερες από 3.000 Purosangue ανά έτος. Μιλάμε δηλαδή για μια συνολική παραγωγή περίπου 15.000 μονάδων για τη διάρκεια ζωής του μοντέλου.

purosangue

Όπως είπε ο Διευθυντής Εμπορικού και Μάρκετινγκ της Ferrari, Ενρίκο Γκαλιέρα, «βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να μην είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση και ίσως χρειαστεί να κλείσουμε τις παραγγελίες πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!