Formula 1: Η πιο οδυνηρή στιγμή του Λεκλέρ

Formula 1: Η πιο οδυνηρή στιγμή του Λεκλέρ
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε στο φετινό πρωτάθλημα της F1.

Όταν ολοκληρώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας του 2022 και ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύριζε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση η υπόλοιπη σεζόν του να εξελιχθεί με τον τρόπο που είδαμε. Ο Μονεγάσκος κατέκτησε μόνο μία ακόμη νίκη έπειτα από αυτή στο Άλμπερτ Παρκ και ολοκλήρωσε τη χρονιά στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 2022 ο Λεκλέρ έχασε νίκες είτε λόγω έλλειψης αξιοπιστίας της F1-75, είτε λόγω προσωπικών λαθών ή της ομάδας του. Δύο χαρακτηριστικοί αγώνες ήταν αυτοί της Γαλλίας και του Μονακό, στους οποίος ο 25χρονος ήταν πρώτος αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει στη θέση αυτή.

Για τους δύο αυτούς αγώνες ρωτήθηκε ο οδηγός της Scuderia Ferrari, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη L’Equipe: «Δεν είναι μια εύκολη ερώτηση να απαντήσω, διότι και στους δύο το αποτέλεσμα ήταν πολύ δύσκολο να το αντέξω. Στο Μονακό δεν έχασα πολλούς βαθμούς, αλλά στη Γαλλία έχασα τη νίκη, και αυτό ήταν πολύ άσχημο. Ειδικά σε εκείνο το σημείο της σεζόν, ήμασταν ακόμη στη μάχη του πρωταθλήματος και αυτό με πόνεσε. Τα άλλα λάθη όμως, αυτά που δεν είναι στο χέρι σου είναι πιο δύσκολο να τα διαχειριστείς».

Σαρλ Λεκλέρ

Θέλοντας όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο Λεκλέρ πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολη η σεζόν, αλλά προσωπικά το Μονακό είναι η πιο οδυνηρή στιγμή μου στη σεζόν. Ακόμη ένας αγώνας στο "σπίτι" μου που πήγε λάθος. Δυστυχώς αυτό μου συμβαίνει πάντα στο Μονακό και δεν αποτέλεσε εξαίρεση ο φετινός αγώνας. Καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά το πιο δύσκολο σημείο που ήταν η βροχή, και λόγω κακών αποφάσεων χάσαμε τη νίκη».

Στη Scuderia Ferrari, το κλίμα είναι ιδιαίτερα «βαρύ» τις τελευταίες ημέρες, με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, να είναι κοντά στην έξοδο από την ομάδα.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!