Formula 1: Η αποχώρηση του Φέτελ γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Χάμιλτον

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η αποχώρηση του Φέτελ γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Χάμιλτον
Για τους λάτρεις των αριθμών, η αποχώρηση του Γερμανού από το μαγικό κόσμο της Formula 1 έφερε νέα δεδομένα.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι ήταν το #299 και τελευταίο στη ζηλευτή καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1. Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχασε έναν από τους πρωταθλητές της και παράλληλα, μία από τις πλέον ξεχωριστές προσωπικότητες της.

Έχουμε γράψει πολλά για τον Γερμανό και να είστε σίγουροι πως θα γράψουμε κι άλλα, όμως εντοπίσαμε μία αλλαγή στατιστικών ισορροπιών που προκλήθηκε από την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Βλέπετε ο 35χρονος ήταν ένας από τους 12 οδηγούς στο grid του 2022 που είχαν νίκη στο ενεργητικό τους. Την επόμενη σεζόν όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Η «τάξη» του 2023 περιλαμβάνει πάλι 20 οδηγούς όμως πλέον, ανάμεσά τους οι οδηγοί που έχουν κατακτήσει καρό σημαία είναι 10.

«Χάσαμε» τις 53 νίκες του Φέτελ, «χάσαμε» και τις 8 του Ντάνιελ Ρικάρντο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο πολυνίκης του σπορ, Λούις Χάμιλτον, έχει πλέον περισσότερες νίκες από όλους τους άλλους οδηγούς του 2023 συνδυασμένα!
Λούις Χάμιλτον

Συγκεκριμένα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στις 103 νίκες, συγκομιδή που απέτυχε να βελτιώσει φέτος. Όλοι οι άλλοι οδηγοί μαζί, έχουν 90!

Με πρώτο στη λίστα πλέον, τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν που με τις 15 φετινές -αριθμός που αποτελεί ρεκόρ-, έφτασε τις 35. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο με 32.

Μαξ Φερστάπεν

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!