Formula 1, Λεκλέρ: «Πήραμε τη θέση που μας άξιζε»

Formula 1, Λεκλέρ: «Πήραμε τη θέση που μας άξιζε»
Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ανάμεικτα συναισθήματα για το αποτέλεσμά του στις κατατακτήριες δοκιμές της F1 στο Άμπου Ντάμπι.

Η Scuderia Ferrari έδειχνε να είναι η τρίτη ταχύτερη ομάδα στο Gran Prix Άμπου Ντάμπι μέχρι και την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Όμως όλα άλλαξαν στις κατατακτήριες και παρά το γεγονός πως η pole position πήγε στον Μαξ Φερστάπεν, η ιταλική ομάδα έδειξε να είναι πολύ ανταγωνιστική.

Ο Σαρλ Λεκλέρ κατετάγη στην 3η θέση, λιγότερο από μισό δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Σέρχιο Πέρεζ. Η Ferrari κατάφερε να «κλείδωσε» τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι στην 4η θέση.

Μετά το τέλος του Q3 o Λεκλέρ ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πήρε και αναφέρθηκε επίσης στην αυριανή μάχη του Grand Prix: «Θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι διαφορετικό στις στροφές 6 και 7. Πήραμε τη θέση που μας άξιζε σήμερα. Οι δύο Red Bull ήταν πιο γρήγορες από εμάς, αλλά είμαστε σε μία πολύ καλή θέση για αύριο Με τον Τσέκο θα είμαστε κοντά στον αυριανό αγώνα, σίγουρα».

O Λεκλέρ έχει μία πολύ σημαντική μάχη στο πρωτάθλημα οδηγών να δώσει αύριο στο Grand Prix. Ο Μονεγάσκος ισοβαθμεί με τον Σέρχιο Πέρεζ στη 2η θέση στη βαθμολογία, με τους δύο οδηγούς να έχουν 290 βαθμούς.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Κάρλος Σάινθ στον αυριανό αγώνα, ο Λεκλέρ απάντησε: «Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να δουλέψουμε σωστά με τον Κάρλος, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της ομάδας. Ξέρουμε πως η Red Bull είναι πιο δυνατή τις Κυριακές, οπότε θα είναι δύσκολο. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών».

Αύριο τα κόκκινα φώτα για τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 στο 2022 σβήνουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Όμως η δράση στο gMotion by Gazzetta ξεκινά από τις 14:30 ώρα Ελλάδος, όπου θα μπούμε από νωρίς σε κλίμα Grand Prix.

F1 Άμπου Ντάμπι

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!