Formula 1, Φερστάπεν: «Τρόμαξα, έσβησαν τα πάντα στο μονοθέσιο στην αρχή του Q3»

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1, Φερστάπεν: «Τρόμαξα, έσβησαν τα πάντα στο μονοθέσιο στην αρχή του Q3»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την έβδομη φετινή του pole position στην F1, όμως στην αρχή της τρίτης περιόδου είχε ένα απρόοπτο με το μονοθέσιό του.

Από την πρώτη θέση του grid θα εκκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και η Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που «μεταφράστηκε» στην έβδομη φετινή του pole position.

Δεν κύλησαν όμως όλα ιδανικά για τον Φερστάπεν, καθώς πριν την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 αντιμετώπισε ένα απρόοπτο με το μονοθέσιό του. «Πριν την πρώτη προσπάθεια στο Q3 τρόμαξα, γιατί όλα έσβησαν στο μονοθέσιο και χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση στο σύστημα! Στη συνέχεια όμως όλα εξελίχθηκαν καλά. Είμαι χαρούμενος με την πρώτη θέση, κυρίως όμως για το ότι η ομάδα βρίσκεται στο 1-2 του grid», δήλωσε ο 25χρονος Ολλανδός.

«Ήταν μία διαδικασία κατατακτηρίων που είχε τα πάνω και τα κάτω της. Άρχισα καλά, αλλά το Q2 ήταν λίγο προβληματικό. Ειλικρινά δεν γνωρίζω το λόγο, δεν μπορούσα να βρω πρόσφυση. Στο Q3 όμως όλα έμοιαζαν φυσιολογικά αμέσως μετά», τόνισε.

Όσο για τον αγώνα, τελευταίο της φετινής σεζόν, ο Φερστάπεν αναφέρθηκε και στο στόχο να τερματίσει στη 2η θέση της βαθμολογίας, ο teammate του, Σέρχιο Πέρεζ. «Μπορεί ο στόχος να είναι να κερδίσουμε τον αγώνα, θέλουμε όμως και ο Τσέκο (Πέρεζ) να τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Οπότε οι κατατακτήριες αυτές είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ενόψει του αγώνα. Περιμένω μία καλή μάχη την Κυριακή, στην οποία θα λάβουμε μέρος και με τα δύο μονοθέσιά μας. Και έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας», ανέφερε ο Μαξ που βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο GP της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!