Το Gazzetta συμμετείχε στον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας

Βασίλης Ορφανός
Το Gazzetta συμμετείχε στον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Βασίλης Ορφανός βρέθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Π.Α.

Η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζοντας τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, άνοιξε τις πύλες των στρατιωτικών αεροδρομίων της χώρας. Εμείς βρεθήκαμε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και συγκεκριμένα στην 331 Μ. Η Π.Α. πρωτοπορεί, καινοτομεί και οραματίζεται προσφέροντας τόσο εθνικό όσο και κοινωνικό έργο. Από την προάσπιση των συνόρων μας σε καθημερινή βάση, την κατάσβεση πυρκαγιών, την αερομεταφορά έκτακτων ιατρικών περιστατικών, μέχρι την έρευνα και διάσωση, η Π.Α. προσφέρει τις υπηρεσίες της νύχτα και μέρα.

war planes

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά πραγματοποιήθηκαν πέντε πτήσεις Αξιωματικών εν αποστρατεία και διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υ.Ε.Α. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με αεροσκάφη F-4 E, M 2000-5 και F-16 D.

war planes

Στο περιθώριο της προετοιμασίας των αεροσκαφών πριν, κατά και μετά τη διάρκεια των πτήσεων, βρεθήκαμε πολύ κοντά και συνομιλήσαμε τόσο με τους πιλότους μας όσο και με τους υπόλογους μηχανικούς και φροντιστές από όλους τους τύπους των παραπάνω αεροσκαφών. Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι όπως και κατά τη διάρκεια της πτήσης μας στην 340 Μ. στη Σούδα παλαιότερα με F-16 block 52+, την ετοιμότητα, την αφοσίωση, την πίστη και τον ηρωισμό τόσο των ιπτάμενων όσο και των υπόλογων μηχανικών που φροντίζουν τα αεροσκάφη.

war planes

Πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας βάσει κανονισμών, βρεθήκαμε μαζί με τον Ιπτάμενο χειριστή μας, αεροπόρο Μάρκο Μαρκόπουλο της 347 Μ. Περσέας από την Ν. Αγχίαλο με τον οποίο μας συνδέει μια φιλία χρόνων. Νιώσαμε μαζί του για μια ακόμη φορά το πάθος, την προσήλωση στο στόχο, την ευθύνη αλλά και τη λεβεντιά μαζί με μια καθαρή ματιά. Η υπεράσπιση της χώρας μας μπορεί να είναι καθήκον, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλα πράγματα που τα νιώθεις μόνο αν βρεθείς μέσα σε μια Ελληνική Πολεμική Μοίρα.

war planes

Συγκεκριμένα το πάντα έτοιμο για πτήση αεροσκάφος, κυριολεκτικά το φοράνε πάνω τους, γίνονται ένα μαζί τους, μετά από τις τόσες ώρες πτήσεων σε δύσκολες και ακραίες καθημερινές αποστολές. Ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα η πτήση. Υπάρχει μεγάλη οξυδέρκεια και γυαλίζουν τα μάτια των αεροπόρων μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες πιλότοι μας πάντα διακρίνονται σε πολυεθνικές ασκήσεις.

war planes

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, που οι επιφυλακές είναι συνεχόμενες, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάει Θερμοπύλες στο Αιγαίο, δείχνοντας σε όποιον το επιβουλεύεται ότι είμαστε πάντα έτοιμοι όχι μόνο να το διαφυλάξουμε αλλά και να το υπερασπιστούμε.

war planes

Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία. Πάντα Ψηλά και με καλές προσγειώσεις. Β.Ο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!