Formula 1, Χάμιλτον: «Το πρωτάθλημα του 2021 χειραγωγήθηκε»

Formula 1, Χάμιλτον: «Το πρωτάθλημα του 2021 χειραγωγήθηκε»
Ο Λιούις Χάμιλτον συνέκρινε τις διαφορές μεταξύ του πρωταθλήματος του 2008 και του 2021 και τόνισε μία σημαντική διαφορά.

Στη 15ετή καριέρα του στη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά δραματικά φινάλε πρωταθλήματος. Ο τρόπος που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2008 θα μείνει στην ιστορία ως το πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία του σπορ. Στη βρεγμένη πίστα του Ιντερλάγος, ο Βρετανός προσπέρασε τον Τίμο Γκλοκ της Toyota που προσπαθούσε να μείνει στην πίστα με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου και πήρε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του Φελίπε Μάσα και της Scuderia Ferrari.

Το 2021 ήταν η τελευταία σεζόν που ο Χάμιλτον διεκδίκησε το πρωτάθλημα, το οποίο αυτή τη φορά έχασε στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις (που εν τέλει του κόστισαν τη θέση) του τέως Διευθυντή Αγώνων, Μάικλ Μάσι, έδωσαν την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν που είχε φρέσκο σετ ελαστικών να κατακτήσει τη νίκη και κατά συνέπεια το πρωτάθλημα.

GP Βραζιλίας 2008

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στον τελικό του 2008, με τους Γκλοκ και Χάμιλτον να συζητούν για όσα συνέβησαν εκεί. Ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1, ζήτησε από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να συγκρίνει τους τελικούς του 2008 και του 2021, με τον Βρετανό να απαντά.

«Ήταν πολύ διαφορετικές περιπτώσεις διότι το πρωτάθλημα του 2008 δεν χειραγωγήθηκε από κανέναν. Για το πρωτάθλημα του 2021 κάποιος πήρε την απόφαση ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που είναι. Υπάρχουν ομοιότητες του χαμένου τίτλου της περασμένης σεζόν με τον πόνο του 2007. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ή στους τελευταίους τρεις γύρους είχα χάσει το πρωτάθλημα. Είχα ένα παρόμοιο απαίσιο συναίσθημα στην καρδιά μου. Είμαι ευγνώμων όμως γι’ αυτό, διότι είναι απόδειξη πως όποιος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη και να συνεχίζει να πιέζει, να κυνηγάει τα όνειρά του», είπε ο Χάμιλτον.

Λιούις Χάμιλτον

Ο Γκλοκ αποδείχθηκε μοιραίος για τους Βραζιλιάνους και τους οπαδούς της Ferrari κι όπως αποκάλυψε, είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του!

Όλα αυτά δεν τα γνώριζε ο Χάμιλτον, ο οποίος απευθύνθηκε στον Γερμανό και του είπε: «Λυπάμαι πολύ που εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε στη ζωή σου. Λυπάμαι που όντας νέος, δεν μπορούσα να σε στηρίξω εκείνη την περίοδο. Αν αυτό γινόταν σήμερα, θα ήμουν εκεί για εσένα. Το αντιμετώπισες εξαιρετικά».

Φελιπε Μάσα


Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Mercedes, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!