Χωρίς διόδια η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική Οδό

Κώστας Μπιτσικώκος
Ο αυτοκινητόδρομος μήκους 3,5 χλμ. περιλαμβάνει την μεγαλύτερη αστική σήραγγα. Τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Σημαντική ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας και κυρίως στην έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό, αναμένεται να προσφέρει η ολοκλήρωση της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, τα έργα αναμένεται να αρχίσουν εντός των πρώτων μηνών του νέου έτους. «Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης θα έχει μήκος 3,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αστική σήραγγα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει:

Την επέκταση που θα ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει στον κόμβο Καλυφτάκη στην Κάτω Κηφισιά.

Μια σήραγγα υπόγειας εξόρυξης μήκους 1.260 μέτρων και μια σήραγγα 1.160 μέτρων, με ανοικτή εκσκαφή τύπου Cut & Cover.

Όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν θα υπάρξουν διόδια για το τμήμα αυτό, καθώς πρόκειται για δημόσιο έργο. Η σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί μία μέση ημερήσια κυκλοφορία 30.000 οχημάτων.

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά επίσης «στις μεγάλες επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, Λαύριο και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως».