Formula 1, Βραζιλία: Ο Οκόν συνεχίζει το μπαράζ εκπλήξεων στο FP2

Formula 1, Βραζιλία: Ο Οκόν συνεχίζει το μπαράζ εκπλήξεων στο FP2
O Εστεμπάν Οκόν της Alpine ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της F1 στο Σάο Πάολο.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Βραζιλίας, τον 21ο φετινό αγώνα της Formula 1, με τον Εστεμπάν Οκόν να είναι ο ταχύτερος οδηγός στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών το πρωί (ώρα Βραζιλίας) στο Ιντελάγκος. Ο Γάλλος της Alpine με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:14,604 και πήρε την 1η θέση, λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του τελευταίου Αγώνα Σπριντ στο 2022.

Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, ο οποίος ήταν λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Οκόν. Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG ήταν στην 3η θέση, επίσης με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Όμως καμία ομάδα δεν κοιτούσε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στο FP2.

Η περίοδος αυτή αντιμετωπίστηκε από τις ομάδες ως ένας τρόπος ώστε να πάρουν δεδομένα για τον Αγώνα Σπριντ και το Grand Prix της Κυριακής. Οι οδηγοί δοκίμασαν διαφορετικές γόμες ελαστικών για να δουν τη διάρκεια ζωής τους και να καταστρώσουν στρατηγικές για το υπόλοιπο τριήμερο.

Η θερμοκρασία ασφάλτου θα είναι χαμηλότερη απόψε και αύριο σε σύγκριση με το FP2 και αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο. Το μεγάλο ερώτημα για την ώρα είναι αν και ποιος θα ρισκάρει με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο σπριντ των 24 γύρων. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως οι οδηγοί της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, ήταν εκτός 10άδας και είχαν παράπονα κυρίως από τη μεσαία γόμα ελαστικών.

Τα κόκκινα φώτα απόψε σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

Αποτελέσματα FP2 GP Βραζιλίας

Image

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!