Formula 1, Βραζιλία: Η στιγμή που ο Λεκλέρ ξέρει πως η Ferrari τα έχει κάνει μαντάρα

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Βραζιλία: Η στιγμή που ο Λεκλέρ ξέρει πως η Ferrari τα έχει κάνει μαντάρα
Ένα φωτογραφικό κλικ αποτυπώνει πλήρως τη στιγμή που η Ferrari έβαλε «αυτογκόλ» στις κατατακτήριες του GP της F1 στη Βραζιλία.

Η οδυνηρή για τον Σαρλ Λεκλέρ πραγματικότητα, είναι πως ο τίτλος μας θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε πολλές διαφορετικές στιγμές κατά τη διάρκεια του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η Scuderia Ferrari έχει «προδώσει» πολλάκις τον 25χρονο, με τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας να αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο Μονεγάσκος κυνηγούσε τη δέκατη pole position, σε μία περίοδο απαιτητική λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μία απόφαση μπορεί να οδηγήσει είτε στο θρίαμβο είτε σε Βατερλό. Στο Ιντερλάγκος έγινε το δεύτερο.

Σαρλ Λεκλέρ

Με την πίστα ακόμα να έχει στεγνή αγωνιστική γραμμή και με τη χρήση των σλικ ελαστικών να αποτελεί μονόδρομο, η ιταλική ομάδα έβγαλε τον Λεκλέρ στην πίστα στο Q3 με ενδιάμεσα ελαστικά!

Ήταν το μοναδικό από τα δέκα μονοθέσια που επέλεξε κάτι τόσο τραβηγμένο και όπως ήταν αναμενόμενο, στέρησε από τον ταλαντούχο οδηγό κάθε ελπίδα για ένα καλό πλασάρισμα.

Υπάρχει μάλιστα μία φωτογραφία, που ισοδυναμεί με χίλιες και πλέον λέξεις. Τη μοιράστηκε στο twitter το account Aldas001 και δείχνει τον Λεκλέρ εντός pit lane, να περιμένει να βγει στην πίστα.

Καθώς ο βαρύς ουρανός είχε περιορίσει την ορατότητα, ο Μονεγάσκος είχε εντελώς διάφανη ζελατίνα στην προσωπίδα του κράνους του, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα μάτια του. Με το βλέμμα του καρφωμένο στον αριστερό καθρέφτη, όπου βλέπει πως όλα τα μονοθέσια που είναι πίσω του, έχουν ελαστικά για στεγνό. Εκείνη τη στιγμή, ο Λεκλέρ ξέρει πως έχουν ήδη όλα χαθεί.

Σαρλ Λεκλέρ

Ο οδηγός της Ferrari κατέλαβε λοιπόν τη δέκατη θέση και σε αυτή θα παραταχθεί στο grid του Αγώνα Sprint.

Αυτός θα έχει διάρκεια 24 γύρων, προσφέρει βαθμούς στους οκτώ πρώτους οδηγούς και καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Τα κόκκινα φώτα σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Twitter/Aldas001

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!