Formula 1, Χάκινεν: «Καμία ομάδα δεν θα ρισκάρει αυτό που έκανε η Red Bull»

Formula 1, Χάκινεν: «Καμία ομάδα δεν θα ρισκάρει αυτό που έκανε η Red Bull»
O δυο φορές πρωταθλητής της F1, Mίκα Χάκινενν αναφέρθηκε στην τιμωρία της Red Bull Racing για την παραβίαση του budget cap και πιστεύει πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεξικού, η FIA ανακοίνωσε πως η Red Bull Racing τιμωρήθηκε καθώς ξεπέρασε το όριο δαπανών του 2021. Η αυστριακή ομάδα καλείται να πληρώσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού 7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα έχει παράλληλα μείωση στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD κατά 10%.

Ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, τόνισε πως θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ομάδα του η τιμωρία της FIA, με τις αντίπαλες ομάδες να πιστεύουν πως η ποινή είναι αρκετά μικρή. Αυτός που χάρηκε που η όλη ιστορία έλαβε τέλος είναι ο πρώην οδηγός της Formula 1, Μίκα Χάκινεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην παραβίαση του budget cap από τη Red Bull Racing.

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι πως χαίρομαι που το ζήτημα έχει διευθετηθεί και η Red Bull αποδέχθηκε την ποινή της FIA. Υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις για τους τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς, αλλά με τους οικονομικούς κανονισμούς, πάντα θα υπήρχε κάποια γκρίζα ζώνη. Γι’ αυτό το λόγο όλοι υποστήριξαν το μοντέλο με δύο διαφορετικές παραβάσεις, μικρού και μεγάλου μεγέθους. Η FIA αναγνώρισε πως μπορούν να υπάρξουν πολλά διαφορετικά επίπεδα όπου μία ομάδα μπορεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα από το επιτρεπτό και διαφορετικοί λόγοι επίσης», ανέφερε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο προσωπικό του blog.

Red Bull F1

Ο Χάκινεν εξέφρασε επίσης την άποψή του σχετικά με την τιμωρία της Red Bull Racing: «Η ποινή που δέχθηκε η Red Bull για την παραβίαση των κανονισμών είναι αρκετά μεγάλη. Πέρα από το αεροδυναμικό και το οικονομικό αντίτυπο, ήταν μία πολύ άβολη εμπειρία για την ομάδα. Το καλό είναι πως καμία άλλη ομάδα δεν θα ρισκάρει να κάνει αυτό που έκανε η Red Bull και παρά το γεγονός πως ήταν μία πολύ αμφιλεγόμενη στιγμή για την ομάδα, πιστεύω πως θα επωφελήσει τη Formula 1 μελλοντικά. Κανένας επικεφαλής ομάδας δεν θα ήθελε να ρισκάρει μία τόσο αρνητική δημοτικότητα στο μέλλον».

Η εφαρμογή της ποινής της Red Bull Racing ξεκίνησε από τις 26 Οκτωβρίου και αφορά τους 12 μήνες που ακολουθούν την υπογραφή της Συμφωνίας Αποδοχής Παβάβασης.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!