Formula 1, Σάινθ: «Δεν θα πω ψέματα, οι Red Bull παραμένουν φαβορί»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Σάινθ: «Δεν θα πω ψέματα, οι Red Bull παραμένουν φαβορί»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari ήταν πανευτυχής αλλά και ρεαλιστής μετά την pole position στο Circuit of the Americas.

O Κάρλος Σάινθ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που διεξάγεται στο Όστιν του Τέξας. Ο Ισπανός κατέκτησε την pole position στο εντυπωσιακό Circuit of the Americas και θα έχει το πάνω χέρι ενόψει του δέκατου-ένατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μετά την ολοκλήρωση της μάχης για την pole, ο οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε στην πρώην οδηγό αγώνων, Ντάνικα Πάτρικ: «Ήταν απολαυστικός γύρος, πολύ απολαυστικός. Και δύσκολος γιατί με τον ισχυρό άνεμο που είχαμε σήμερα, κάθε στροφή ήταν και μία περιπέτεια. Με αυτά τα μονοθέσια δεν ξέρεις τι κράτημα θα έχεις ή τι να περιμένεις. Κατάφερα να κάνω έναν καλό γύρο, δίχως λάθη και πήρα μία pole position που κυνηγούσα καιρό. Είχα κάποιες κατατακτήριες δοκιμές που είχα φτάσει πολύ κοντά αλλά δίχως να την πετύχω».

Κάρλος Σάινθ

Ο Ισπανός βρίσκεται για τρίτη φορά στην καριέρα του στην pole position. Οι προηγούμενες δύο ήταν πάλι φέτος, στα Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας και του Βελγίου. Όμως μόνο τη μία κατάφερε να τη μετατρέψει σε νίκη. Και παρότι δεν παρασύρεται, δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει την επιτυχία στο COTA.

«Δεν θα πω ψέματα, οι Red Bull παραμένουν φαβορί. Συνήθως έχουν καλύτερο ρυθμό αγώνα και μας κερδίζουν. Ο Μαξ κάνει πολύ καλή δουλειά και η Red Bull έχει ένα πολύ καλό μονοθέσιο σε ρυθμό αγώνα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουμε μπροστά αύριο και να κερδίσουμε τον αγώνα, πράγμα που θα είναι ιδανική εκκίνηση για την τελική ευθεία της σεζόν και τους τελευταίους τέσσερις αγώνες», είπε ο γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλλυ.

Το Grand Prix των ΗΠΑ ξεκινά στις 22.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Μισή ώρα νωρίτερα, ξεκινά το LIVE του Gazzetta, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, τις στρατηγικές, το παρασκήνιο κι όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάχη του Τέξας!

F1 Live

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!