MotoGP, Μαλαισία: Ταχύτερος ο Μαρτίν στο FP3, στο Q1 o Μπανάια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Μαλαισία: Ταχύτερος ο Μαρτίν στο FP3, στο Q1 o Μπανάια
Ανατροπές στη Σεπάνγκ και το ενδιαφέρον κορυφώνεται πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα πραγματοποιήθηκε σε στεγνή πίστα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους, στο κυνήγι των θέσεων στην πρώτη 10άδα, που οδηγεί απευθείας στο Q2.

Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Μάρκο Μπεζέκι της VR46 Ducati και τον Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia. Ο Λούκα Μαρίνι ήταν ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι που βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη, μπροστά από τους Τζοάν Μιρ, Ενέα Μπαστιανίνι και Φάμπιο Κουαρταραρό. Οι Άλεξ Ρινς, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Φράνκι Μοπρμιντέλι έκλεισαν τη 10άδα.

Ήταν μια επεισοδιακή περίοδος με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πέκο Μπανάια να έχει πτώση λίγο πριν το τέλος, ενώ ακολουθούσε στην πίστα τον Κουαρταραρό, και να χάνει τα τελευταία λεπτά, στα οποία έγιναν οι καλύτεροι χρόνοι. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ιταλός της Ducati να βρεθεί τελικά στην 11η θέση, έχοντας σημειώσει τον ίδιο χρόνο με τον Μορμπιντέλι. Εκτός 10άδας έμειναν επίσης οι Ζοάν Ζαρκό, Τζακ Μίλερ και Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μορμπιντέλι ωστόσο βρίσκεται υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες ένα «στρίμωγμα» με τους Μπανάια και Μάρκεθ, ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε και στο δρόμο του Κουαρταραρό, προκαλώντας την ενόχληση του teammate του.

Ο καιρός παραμένει άστατος στη Σεπάνγκ και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες (ξεκινούν στις 10:05 ώρα Ελλάδας) δεν είναι καθόλου δεδομένες, κάτι που τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. Στο GP Μαλαισίας ο Πέκο Μπανάια έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής, αν πάρει 11 περισσότερους βαθμούς από τον Φάμπιο Κουαρταραρό και δεν πάρει ο Αλέιξ Εσπαργκαρό πάνω από 2 βαθμούς περισσότερους.

Αποτελέσματα FP (Συνδυασμένα)

fp3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!