Ιταλική F4: Η σεζόν του Μαρκογιάννη κλείνει στο Μουτζέλο

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Η σεζόν του Μαρκογιάννη κλείνει στο Μουτζέλο
Η απαιτητική πίστα της Τοσκάνης φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα του συναρπαστικού θεσμού στον οποίο συμμετέχει ο 18χρονος Έλληνας.

Το φετινό πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με την αυλαία του 2022 να κλείνει στο Autodromo Internazionale del Mugello, όπου διεξάγεται ο έβδομος γύρος της σεζόν του 2022 και πέμπτος συμμετοχής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

Μετά τους αγώνες στο Σπα-Φρανκορσάμπ του Βελγίου, τη Βαλελούνγκα της Ιταλίας, το Red Bull Ring της Αυστρίας και τη θρυλική Μόντσα στη Βόρεια Ιταλία, ο 18χρονος επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της CRAM Motorsport, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην τελευταία «παράσταση» της χρονιάς.

Δοκιμές με απρόοπτα

Μετά τον αγώνα στο «Ναό της Ταχύτητας», ο Μαρκογιάννης επισκέφτηκε το Μουτζέλo για δύο ημέρες δοκιμών, αναζητώντας το ιδανικό set-up στο νέας γενιάς μονοθέσιο που χρησιμοποιείται φέτος σε αυτόν τον ανταγωνιστικό θεσμό.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

«Οι δοκιμές της προηγούμενης εβδομάδας σημαδεύτηκαν από ένα ατύχημα που είχα στο τελευταίο σκέλος, στο οποίο είχαμε επιτέλους βρει τις σωστές ρυθμίσεις. Ένα μονοθέσιο έχασε τον έλεγχο μπροστά μου και ακινητοποιήθηκε κάθετα στην πίστα, σε πολύ μικρή απόσταση από μένα. Η αναπόφευκτη σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρω να πάρω τα μέγιστα από αυτό το τεστ. Πράγμα που φάνηκε και στις ελεύθερες δοκιμές της Πέμπτης, όπου μάλιστα η κατάσταση της πίστας είχε αλλάξει πολύ. Τόσο σε ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες όσο και στο κράτημα, λόγω των δοκιμών αυτοκινήτων άλλων κατηγοριών που είχαν αφήσει γόμα από λάστιχα στις στροφές και κυρίως στα σημεία φρεναρίσματος, πράγμα που αποσταθεροποιούσε το αυτοκίνητο. Ωστόσο, μελετώντας τα δεδομένα με την ομάδα, θεωρώ πως θα καταφέρουμε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές μας στην πορεία του τριημέρου», είπε ο Έλληνας οδηγός.

Ο παράγοντας «κίνηση»

Ένας παράγοντας που ανέβασε σημαντικά το βαθμό δυσκολίας στη Μόντσα, ήταν το υπέρ-πλήρες grid, αφού υπήρχαν 44 αυτοκίνητα στην πίστα. Στην πίστα της Τοσκάνης έχουμε πάλι πληθώρα συμμετοχών (41) αλλά αυτή τη φορά, σε μία αγωνιστική διαδρομή που δεν προσφέρεται για προσπεράσματα.

​Τζώρτζης Μαρκογιάννης [Click and drag to move] ​

«Το Μουτζέλο διαφέρει σημαντικά από την Μόντσα, καθώς χαρακτηρίζεται από γρήγορες, παρατεταμένες καμπές, οι οποίες καθιστούν αρκετά δύσκολο να ακολουθήσεις το προπορευόμενο μονοθέσιο από μικρή απόσταση. Με αυτά δεδομένα, θεωρώ πως η αναρρίχηση στην κατάταξη θα είναι δυσκολότερη», τόνισε ο Μαρκογιάννης.

Ο στόχος του Μαρκογιάννη

Φτάνουμε λοιπόν στο φινάλε της σεζόν του 2022 και είναι πολύ σημαντικό για τον Τζώρτζη, να την κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο ταλαντούχος οδηγός σημειώνει: «Πιστεύω πως αυτή η σεζόν, παρά την ασταμάτητη δουλειά και προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται τόσο στις σαφώς λιγότερες δοκιμές που πραγματοποίησα σε σχέση με τους άλλους οδηγούς, όσο και σε ατυχίες οι οποίες μας εμπόδισαν να δείξουμε την πραγματική μας ταχύτητα. Ελπίζω λοιπόν να αποδώσουν όλες οι ώρες που έχω αφιερώσει στην βελτίωση των οδηγικών μου ικανοτήτων, και ίσως, αποφεύγοντας ατυχίες, να σημειώσω ικανοποιητικά αποτελέσματα τα οποία θα αναζωογονήσουν τόσο εμένα όσο και την ομάδα».

Το πεδίο μάχης

Autodromo Internazionale del Mugello, Ιταλία
Γύρος 7, 21-23.10.2022
Μήκος: 5.245m
Στροφές: 15
Διάρκεια αγώνων: 30’ + 1 γύρος

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σάββατο 22/10, 13.20 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 1
Κυριακή 23/10, 10.55 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 2
Κυριακή 23/10, 17.55 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 3

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!