Ιταλική F4: Εντατικές δοκιμές για Μαρκογιάννη

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Εντατικές δοκιμές για Μαρκογιάννη
Ο Έλληνας οδηγός πέρασε δύο ημέρες στην πίστα του Μουτζέλο, προετοιμαζόμενος για τον τελευταίο γύρο της Ιταλικής Formula 4.

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, ο Έλληνας οδηγός που μάχεται στο πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth κόντρα στα σπουδαιότερα ταλέντα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει σηκώσει για τα καλά μανίκια.

Μετά τις δοκιμές στην θρυλική πίστα της Μόντσα και τους αγώνες εκεί, δεν επέστρεψε στη βάση του. Αντίθετα, ταξίδεψε στην Τοσκάνη, εκεί όπου βρίσκεται η πίστα του Μουτζέλο.

Ένα σιρκουί γνωστό σε όλους από τις πρόσφατες επισκέψεις της Formula 1, στο οποίο όμως ο 18χρονος δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν. Και καθότι σε μία τόσο ιδιαίτερη, τόσο απαιτητική πίστα, η δουλειά στον προσομοιωτή βοηθά αλλά δεν αρκεί, έκανε δύο ημέρες δοκιμών ώστε να εξοικειωθεί με αυτή και να ψάξει το ιδανικό set-up για το μονοθέσιο #79!

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο εργοστασιακός οδηγός της CRAM Motorsport είπε: «Αυτό το διήμερο δοκιμών ήταν αρκετά απαιτητικό, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα, καθώς πρόκειται για μια πίστα στην οποία οδήγησα για πρώτη φορά. Το στήσιμο του αυτοκινήτου ήταν μια δύσκολη υπόθεση, καθώς γύρο με τον γύρο προσάρμοζα κι εγώ την οδήγησή μου στις απαιτήσεις αυτής της αγωνιστικής διαδρομής. Ωστόσο, στο τέλος της δεύτερης ημέρας κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο από άποψη χρόνου, ενώ οι προσομοιώσεις αγώνα ήταν επίσης ικανοποιητικές. Το Mugello είναι μία απαιτητική πίστα, με πολλές παρατεταμένες καμπύλες και στροφές υψηλής ταχύτητας, καθώς και μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Το να ακολουθήσει κανείς το προπορευόμενο μονοθέσιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω της απώλειας κάθετης δύναμης. Συνεπώς, το καλό πλασάρισμα στις κατατακτήριες δοκιμές είναι πολύ σημαντικό. Επιπρόσθετα, λόγω της χάραξης και της τραχείας ασφάλτου, η διαχείριση των ελαστικών στους τρεις αγώνες θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση».

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο έβδομος και τελευταίος γύρος της σεζόν (πέμπτος για τον Τζώρτζη που έχασε τους δύο πρώτους λόγω σχολικών υποχρεώσεων), διεξάγεται στις 21-23 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!