BMW: Επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

BMW: Επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
BMW: Επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων
Ανακοινώθηκε επίσης συμφωνία με την Envision AESC για την παροχή κυψελών μπαταριών στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ.

Το BMW Group συνεχίζει την ανάπτυξη του σχεδίου ηλεκτρικής κινητικότητας με μία νέα επένδυση στις ΗΠΑ με σκοπό την επέκταση του εργοστασίου του Σπάρτανμπουργκ και την αύξηση του παραγωγικού αποτυπώματος της εταιρείας στην Αμερική. O Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, Όλιβερ Ζίπσε, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δραστηριότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης ύψους 1 δισ. με σκοπό την προετοιμασία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής στη Νότια Καρολίνα, και 700 εκατομμυρίων δολ. για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης στο γειτονικό Γούντραφ. Μέχρι το 2030, το BMW Group θα κατασκευάζει τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ.

bmw x

Τον Zipse πλαισίωσαν στο εργοστάσιο του Spartanburg ο Κυβερνήτης της Ν. Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ, ο Υπουργός Εμπορίου Χάρι Λάιτσεϊ ΙΙΙ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης της Κομητείας Σπάρτανμπουργκ, Ντέιβιντ Μπριτ και ο Δήμαρχος του Γούντραφ, Κένεθ Γκιστ. Επίσης, ανακοινώθηκε σύναψη συμφωνίας για την προμήθεια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς από την Envision AESC, η οποία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Πολιτεία.

«Επί δεκαετίες, το εργοστάσιο του Spartanburg αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την παγκόσμια επιτυχία του BMW Group. Πρόκειται για το ‘σπίτι’ των μοντέλων BMW X που είναι τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Στο μέλλον, θα είναι επίσης ένα σημαντικός μοχλός για τη στρατηγική εξηλεκτρισμού μας, και θα κατασκευάζουμε τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW X εδώ μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει: Το ‘Σπίτι των X’ γίνεται και ‘Σπίτι των Ηλεκτρικών Οχημάτων Μπαταρίας. Επιπλέον, μπορούμε να αναδείξουμε την αρχή του BMW Group ‘local for local’: Οι πρόσφατα εξελιγμένες κυψέλες μπαταριών έκτης γενιάς που σχεδιάστηκαν ειδικά για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της NEUE KLASSE, θα προέρχονται από εδώ τη Ν. Καρολίνα – όπου συντελείται ο εξηλεκτρισμός των Χ», δήλωσε ο Ζίπσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!