Η FIA προτείνει Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης, η Red Bull Racing ετοιμάζει συνέντευξη Τύπου

Πάνος Σεϊτανίδης
Η FIA προτείνει Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης, η Red Bull Racing ετοιμάζει συνέντευξη Τύπου
Η παραβίαση του ορίου δαπανών από την αυστριακή ομάδα της F1, έχει «γεννήσει» ένα σίριαλ που δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Προτού αρχίσει η εντός πίστας δράση στο Circuit of the Americas και τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, άρχισαν… τα όργανα σχετικά με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα όρια δαπανών.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το 2021 η Red Bull Racing υπερέβη το ανώτατο όριο των 145 εκατομμυρίων δολαρίων. Μία υπέρβαση που χαρακτηρίστηκε ως μικρού μεγέθους (minor), με τη διαχωριστική γραμμή να είναι στα 7.25 εκατομμύρια, ήτοι το 5% του προβλεπόμενου budget της περυσινής χρονιάς.

Σέρχιο Πέρεζ

Αυτό που η FIA δεν μοιράστηκε με τον υπόλοιπο κόσμο, ήταν το ακριβές ποσό αυτής της υπέρβασης, που εύλογα θα μπορούσε να επηρεάσει και την ποινή που θα επιφέρει. Η λίστα του ενδεχόμενου ποινολογίου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

- Επίπληξη
- Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
- Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Οδηγών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
- Αποκλεισμός από ένα ή περισσότερα στάδια ενός αγωνιστικού 3ημέρου (όχι από τον αγώνα)
- Περιορισμοί σε αεροδυναμικές ή άλλου είδους δοκιμές
- Μείωση του ορίου δαπανών από την επόμενη σεζόν

FIA

Όπως προκύπτει, η FIA πρότεινε στη Red Bull Racing Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης. Αυτή περιλαμβάνει και συγκεκριμένη ποινή, την οποία η Red Bull Racing είτε θα δεχθεί, είτε το σίριαλ θα συνεχιστεί αφού θα μεταφέρει τη διαμάχη στην Επιτροπή Επιδίκασης Ορίων Δαπανών.

Η αυστριακή ομάδα επιμένει πως τα οικονομικά στοιχεία που παρέδωσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τον περασμένο Μάρτιο, εναρμονίζονταν με το γράμμα του κανονισμού. Μάλιστα, παρότι μέχρι την ώρα που γράφονται τούτα τα λόγια δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η Red Bull Racing θα οργανώσει συνέντευξη Τύπου για την Παρασκευή.

Red Bull Racing

Σε αυτή, ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, θα εξηγήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τις θέσεις της ομάδας του και γιατί πιστεύει πως δεν έχει παραβιάσει το όριο δαπανών.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!