Formula 1: Συγκινημένος ο Φέτελ που αποχαιρετά τη Σουζούκα (vid)

Formula 1: Συγκινημένος ο Φέτελ που αποχαιρετά τη Σουζούκα (vid)
Λυπημένος αλλά περήφανος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά την τελευταία του εμφάνιση σε κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της F1 στη Σουζούκα.

Την καλύτερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες δοκιμές μετά από πολύ καιρό πραγματοποίησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin προκρίθηκε στο Q3 για το Grand Prix Ιαπωνίας και κατετάγη 9ος μπροστά από τον Λάντο Νόρις της McLaren. Μάλιστα, στο τέλος του Q2, απέκλεισε τον teammate του Βρετανού, Ντάνιελ Ρικάρντο, για μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η επίδοσή αυτή τον χαροποίησε ιδιαίτερα και στην ενδοεπικοινωνία του με το pitwall, o Φέτελ ήταν πολύ χαρούμενος. Μετά το τέλος του Q3, ο 35χρονος ήταν πολύ περήφανος με την επίδοσή του, στην τελευταία του εμφάνιση στην αγαπημένη του Σουζούκα: «Είναι πολύ πιο διασκεδαστική η οδήγηση στη Σουζούκα, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σιρκουί, Εδώ, νιώθεις ζωντανός. Απόλαυσα τόσο πολύ την πίστα όλα αυτά τα χρόνια και ναι, σήμερα είχα μία φοβερή ημέρα. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα. Παράλληλα όμως είμαι λυπημένος διότι είναι η τελευταία φορά που θα οδηγήσω τη Σουζούκα σε ρυθμό κατατακτηρίων. Γύροι σαν κι αυτόν που έκανα στις κατατακτήριες με κάνουν να νιώθω άσχημα που φεύγω από τη Formula 1. Δεν με νοιάζει αν θα βρέξει αύριο, δεν μπορώ να επηρεάσω τον καιρό, αλλά νομίζω πως θα μας βολέψει αυτό».

Ο Φέτελ θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022 και τη θέση του θα πάρει ο Φερνάντο Αλόνσο στη βρετανική ομάδα. Ο Γερμανός δεν έχει αποφασίσει εάν θα αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία, μιας και στόχο έχει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Η Aston Martin είναι στην 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μόλις 3 βαθμούς μπροστά από τις Haas και Scuderia AlphaTauri, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Το Grand Prix Ιαπωνίας είναι προγραμματισμένο για τις 8:00 ώρα Ελλάδος.

Μη χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 7:30, με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον δέκατο-όγδοο αγώνα της χρονιάς!

F1 Ιαπωνία

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!