Με αυτό το εργαλείο άλλαζαν τους αριθμούς πλαισίου σε κλεμμένα smart (vid)

Newsroom
Με αυτό το εργαλείο άλλαζαν τους αριθμούς πλαισίου σε κλεμμένα smart (vid)
Συνελήφθη 31χρονος, μέλος συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων της συγκεκριμένης μάρκας.

«Αδυναμία» στα αυτοκίνητα μάρκας smart είχε η συμμορία που δρούσε στην Αττική, μέλος της οποίας συνελήφθη από αστυνομικούς το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, ο 31 ετών ημεδαπός και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται ότι κινούνταν κατά τις απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν αυτοκίνητα smart.

Όταν οι συνθήκες ήταν πρόσφορες, τα αφαιρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Η συμμορία είχε στην κατοχή της ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στη θύρα στο ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του οχήματος, καθώς και αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών.

Στη συνέχεια, οδηγούσαν και στάθμευαν προσωρινά, τα αφαιρεθέντα οχήματα, σε υπόστεγο-χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Μενιδίου. Μετά την έλευση κατάλληλου χρονικού διαστήματος, τα μετέφεραν είτε στην οικία του 31χρονου, είτε σε έτερα σημεία «καβάτζες», όπου σχεδίαζαν την περαιτέρω διάθεση τους.

Τα αυτοκίνητα είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν αντίστοιχα οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου, με σκοπό την πώληση τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Κατά την επιχείρηση αναζήτησης του 31χρονου, αρχικά εντοπίστηκε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει προ ολίγου από το Μαρούσι και στη συνέχεια κατελήφθη να επιβαίνει σε έτερο αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας όπου και ακινητοποιήθηκε και όπως εξακριβώθηκε ήταν πλαστογραφημένο και είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Γαλάτσι.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων,
  • ειδικό εργαλείο χάραξης αριθμών πλαισίου,
  • κινητήρας οχήματος,
  • διαγνωστικό οχημάτων και
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -11- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Ο 31χρονος (έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της συμμορίας, αλλά και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι σε εξέλιξη.

Photo Credits: Ελληνική Αστυνομία

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!