Tesla: Έφτασε στους 10.000 supercharger στην Ευρώπη

Tesla: Έφτασε στους 10.000 supercharger στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Tesla: Έφτασε στους 10.000 supercharger στην Ευρώπη
Το δίκτυο ταχυφορτιστών της αμερικανικής εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο επεκτείνεται διαρκώς.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν την Tesla να ξεχωρίζει, πέρα από τις επιδόσεις και την τεχνολογία των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, είναι το εκτεταμένο δίκτυο από ταχυφορτιστές (supercharger) της εταιρείας. Το δίκτυο αυτό είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, στην οποία πλέον έχει φτάσει στους 10.000 φορτιστές.

Οι 10.000 αυτοί supercharger υπάρχουν σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, σε συνολικά περίπου 900 σταθμούς. Οι πρώτοι supercharher τοποθετήθηκαν το 2013 και ήταν μόλις δύο. Το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται το δίκτυο φαίνεται από το γεγονός ότι το ένα πέμπτο από αυτούς δημιουργήθηκαν μέσα στο 2022. Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, το δίκτυο έχει μεγαλώσει περισσότερο από κάθε άλλο έτος κι ακόμα έχουμε μπροστά μας άλλους τρεις μήνες.

Οι πιο πρόσφατοι σταθμοί supercharger άνοιξαν σε Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία. Πρόσφατα μάλιστα άνοιξε και στην Ελλάδα ένας νέος σταθμός φόρτισης της Tesla, στην Αταλάντη, πάνω στην Ε.Ο. Αθήνας Θεσσαλονίκης, με οκτώ συνολικά supercharger, από τέσσερις σε κάθε ρεύμα κατεύθυνσης.

Το δίκτυο Supercharger της Tesla είναι επίσης το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη. Ξεκίνησε πιλοτικά να εξυπηρετεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα από άλλες μάρκες τον Νοέμβριο του 2021 και πλέον υπάρχει σε 14 αγορές, με συνολικά πάνω από 320 τοποθεσίες και 4.600 Supercharger.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!