Renault 4: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κατρέλ!

Renault 4: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κατρέλ!

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault 4: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Κατρέλ!
Μία πρωτότυπη εκδοχή του νέου Renault 4 θα παρουσιάσουν οι Γάλλοι στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η Renault ρίχνει τα… δυνατά της χαρτιά προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η γαλλική μάρκα επαναφέρει στο προσκήνιο θρυλικά μοντέλα από προηγούμενες δεκαετίες, συνδυάζοντας τη ρετρό αισθητική με σύγχρονα συστήματα κίνησης.

Έτσι μετά το Renault 5 που θα κυκλοφορήσει το 2024 ως ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι, θα δούμε σύντομα και τη μοντέρνα εκδοχή του 4, γνωστού ευρέως ως 4L (Κατρέλ). Το πρώτο προσθιοκίνητο οικογενειακό μοντέλο της Renault κατασκευαζόταν από το 1961 έως το 1992 και 30 χρόνια μετά η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει το διάδοχό του.

Renault 4 show car

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις teaser φωτογραφίες, πρόκειται για ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Άρα επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι το νέο Renault 4 θα είναι ένα compact crossover, λογικά αμιγώς ηλεκτρικό.

Το πρωτότυπο μοντέλο θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 17 Οκτωβρίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Τότε θα μάθουμε περισσότερα για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και πότε θα φθάσει στη γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!