Renault 5 Turbo 3E: Ένα ηλεκτρικό για ατελείωτο ντριφτ

Renault 5 Turbo 3E: Ένα ηλεκτρικό για ατελείωτο ντριφτ

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault 5 Turbo 3E: Ένα ηλεκτρικό για ατελείωτο ντριφτ
Η γαλλική μάρκα συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το πολλά υποσχόμενο μέλλον, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο σπορ ηλεκτρικό.

Η απόφαση της Renault να επαναφέρει στη γκάμα της ονόματα θρυλικών μοντέλων είναι οριστική. Ήδη γνωρίζουμε ότι το Renault 5 θα κυκλοφορήσει το 2024 ως ηλεκτρικό σουπερμίνι 136 ίππων. Θα δούμε βέβαια και σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ορισμένες εκ των οποίων με το σήμα της Alpine.

Η γαλλική μάρκα τιμά το αγωνιστικό παρελθόν του R5 με ένα ηλεκτρικό που σχεδιάστηκε για να ντριφτάρει στις πίστες. Το R5 Turbo 3E είναι ένα show car με ρετρό λεπτομέρειες στο αμάξωμα που θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνισμό Chantilly Arts & Elegance 2022, στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια και από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο περίπτερο της Renault στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Renault 5 Turbo 3E

Το μήκους 4 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την τεράστια πίσω αεροτομή. Το βάρους του αγγίζει τα 1.500 κιλά, εκ των οποίων τα 520 αντιστοιχούν στην μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh. Στόχος της δεν είναι να εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία στους δημόσιους δρόμους, αλλά να επιτρέπει στο R5 Turbo 3E να ντριφτάρει για αρκετούς γύρους στην πίστα.

Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε πίσω τροχό) αποδίδουν 380 ίππους και 700 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση 3,5 δευτερολέπτων. Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το όνομά του, το 3 είναι η… συνέχεια της έκδοσης Turbo 2, ενώ το «Ε» παραπέμπει στο Electric.

Renault 5 Turbo 3E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!