Ferrari: Δέχτηκε επίθεση από χάκερ, διέρρευσαν έγγραφά της στο διαδίκτυο

Ferrari: Δέχτηκε επίθεση από χάκερ, διέρρευσαν έγγραφά της στο διαδίκτυο
Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν έχει διαταραχθεί η λειτουργία της και αναζητά τους υπαίτιους της επίθεσης.

Στο διαδίκτυο διέρρευσαν δεδομένα όγκου 7 GB της Ferrari μετά από επίθεση χάκερ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται εσωτερικά έγγραφα, δεδομένα αλλά και εγχειρίδια επισκευών αυτοκινήτων της ιταλικής μάρκας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ορισμένα από τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν την Scuderia Ferrari, την ομάδα της Formula 1.

Η διαρροή των εγγράφων έγινε γνωστή αρχικά μέσω ιστοσελίδας που καταγράφει κυβερνοεπιθέσεις και σύμφωνα με την οποία υπεύθυνοι είναι οι χάκερς RansomEXX. H Ferrari απέστειλε μέσω email στα ιταλικά μέσα ενημέρωση, στην οποία υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβίαση των συστημάτων της ή για ransmware (κακόβουλο λογισμικό) και ότι δεν έχει διακοπεί η κανονική λειτουργία της εταιρείας». Προσθέτει πάντως ότι «αναζητεί την πηγή του συμβάντος και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Το ransomware είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που «μολύνει» τους υπολογιστές και μετά οι χάκερς ζητούν… λύτρα για να επιτρέψουν στο χρήστη να έχει πρόσβαση ξανά. Η Ferrari είχε δεχτεί έμμεση επίθεση παλαιότερα, όταν χάκερς είχαν υποκλέψει στοιχεία από την Speroni S.p.A., έναν προμηθευτή της.

Photo Credits: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!