Επιτέλους φως στην LiveWire S2 Del Mar (vid)

Κώστας Παστρίμας
Επιτέλους φως στην LiveWire S2 Del Mar (vid)
Η Harley Davidson ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής της ηλεκτρικής S2 Del Mar.

Η Harley Davidson στο τέλος το 2021 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιήσει το τμήμα ηλεκτρικών της μοτοσικλετών και να δημιουργήσει μια νέα μάρκα, την LiveWire. Η έναρξη του 2022 βρήκε την LiveWire να βγαίνει στις αγορές προς αναζήτηση επενδυτών με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, ανάμεσά τους και η Kymco.

Το πρώτο μοντέλο της LiveWire ήταν το One το οποίο είχαμε συναντήσει ως Harley Davidson Livewire πριν από μερικά χρόνια και το δεύτερο μοντέλο της μάρκας ήρθε τον περασμένο Μάιο με την ονομασία S2 Del Mar Launch Edition. Η μοτοσικλέτα είχε ρετρό χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό της με απλές γραμμές και όμορφο φινίρισμα το οποίο θύμισε τα naked μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών. Η LiveWire έβγαλε μικρό αριθμό μοντέλων στην πρώτη έκδοση της S2 Del Mar και μέσα σε 18 λεπτά είχαν πουληθεί όλα.

Harley Davidson

Οι απογοητευμένοι πελάτες της Harley Davidson έπρεπε να περιμένουν σχεδόν 4 μήνες για να δουν ξανά την S2 Del Mar να ξεκινάει την παραγωγή της. Η LiveWire ανακοίνωσε την έναρξη της κανονικής παραγωγής της μοτοσικλέτας και παράλληλα άνοιξε τις παραγγελίες για το μοντέλο. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν την Άνοιξη του 2023 και στη συνέχεια η παραγωγή θα συνεχιστεί κανονικά στο εργοστάσιο της Πενσιλβανία στις ΗΠΑ.

Harley Davidson

Η LiveWire S2 Del Mar είναι εξοπλισμένη με τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα Arrow της Harley Davidson ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και 240 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι κοντά στα 195 κιλά, ενώ χάρη στη νέα μπαταρία η αυτονομία αγγίζει τα 175 χιλιόμετρα ανάλογα πάντα με τη χρήση. Η φόρτιση γίνεται σε 75 λεπτά για το 80% χάρη σε ενσωματωμένο ταχυφορτιστή της Harley Davidson.

Harley Davidson

Ο Γιόχεν Ζάιτς, CEO της LiveWire και της Harley Davidson δήλωσε: «Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την παραγωγή της S2 Del Mar - της δεύτερης μοτοσικλέτας της LiveWire και το επόμενο επίπεδο της μάρκας LiveWire. Η αρχιτεκτονική του συστήματος Arrow είναι σήμα κατατεθέν της Del Mar, έχει εξελιχθεί στα εργαστήρια της LiveWire και δείχνει τη φιλοδοξία μας να ηγηθούμε την ηλεκτροκίνηση και να εδραιώσουμε την LiveWire ως την πιο επιθυμητή μάρκα ηλεκτρικών μοτοσικλετών στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της LiveWire και ανυπομονούμε η εταιρεία να δημιουργήσει το μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης στις μοτοσικλέτες».

Βίντεο της LiveWire S2 Del Mar.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!