Formula 1, Σάινθ: «Δεν βρήκα ποτέ ρυθμό στο βρεγμένο»

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1, Σάινθ: «Δεν βρήκα ποτέ ρυθμό στο βρεγμένο»
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari αναφέρθηκε στους λόγους που τον κράτησαν μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης στο Grand Prix Σιγκαπούρης.

Αν και βρέθηκε για όγδοη φέτος στο βάθρο αγώνα της Formula 1, ο Κάρλος Σάινθ έδωσε έναν μάλλον μοναχικό αγώνα. Παρά τις πολλές περιόδους με αυτοκίνητο ασφαλείας, ο οδηγός της Scuderia Ferrari τερμάτισε 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Σέρχιο Πέρεζ και 8 δευτερόλεπτα από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ.

Ο 28χρονος Ισπανός αναφέρθηκε στους λόγους που τον κράτησαν τόσο πίσω κατά της διάρκεια του αγώνα στη Σιγκαπούρη. «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, δεν βρήκα ποτέ ρυθμό στο βρεγμένο. Δεν μπορούσα να απειλήσω τους Πέρεζ και Λεκλέρ, γιατί δυσκολευόμουν με το πίσω μέρος του μονοθεσίου μου. Οπότε υπό αυτές τις συνθήκες, όταν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση, συμβιβάστηκε με την 3η θέση».

Ο Σάινθ βρήκε όμως και ορισμένα θετικά σημεία για τον ίδιο και την ιταλική ομάδα από το Grand Prix στην Μαρίνα Μπέι. «Το θετικό είναι ότι δεν έκανα λάθη, έφερα το μονοθέσιο στον τερματισμό και ήμουν γρήγορος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν βρήκα αυτοπεποίθηση. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, είναι κρίμα όμως που δεν πήραμε τη νίκη».

Δεν έκρυψε πάντως τον προβληματισμό του σχετικά με το πόσο αργά στέγνωνε η πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Είναι τρελό το πόσο αργά στεγνώνει η πίστα στη Σιγκαπούρη. Κάναμε τον ένα γύρο μετά τον άλλον και η στεγνή γραμμή δεν εμφανιζόταν ποτέ σε ορισμένα σημεία. Γλιστρούσε πολύ η πίστα. Είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας για το μέλλον, διότι η πίστα εδώ είναι μοναδική σε αυτόν τον τομέα».

Με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Κάρλος Σάινθ είναι στην 5η θέση της κατάταξης, με 202 βαθμούς.

Κάρλος Σάινθ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!