Formula 1, Πέρεζ: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας μου, τα έδωσα όλα»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Πέρεζ: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας μου, τα έδωσα όλα»
Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν πανευτυχής μετά την επιτυχία στο Grand Prix της F1 στη Σιγκαπούρη.

O Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του Grand Prix της Σιγκαπούρης, δέκατου-έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Μεξικανός ήταν εξαντλημένος αλλά περιχαρής.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του 32χρονου στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δεύτερη φετινή μετά από εκείνη στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις αμέσως μετά το τέλος το αγώνα στη Μαρίνα Μπέι, ο Πέρεζ είπε: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας μου, τον ήλεγχα καθ’ όλη τη διάρκειά του, παρότι ήταν πολύ δύσκολο να φέρεις σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας τα ελαστικά. Οι τελευταίοι γύροι ήταν τόσο έντονοι! Δεν το ένιωθα πολύ όσο ήμουν μέσα στο μονοθέσιο αλλά με το που βγήκα από αυτό, το ένιωσα για τα καλά. Πίεζα πολύ, τα έδωσα όλα για τη νίκη σήμερα».

Ο Μεξικανός πίεσε πολύ στο φινάλε διότι είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες για πιθανή παρατυπία υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, σήκωσε τους ώμους.

«Δεν έχω ιδέα τι έχει συμβεί. Με ενημέρωσαν πως είμαι υπό εξέταση και πως έπρεπε να ανοίξω διαφορά. Αυτό ακριβώς έκανα», τόνισε ο οδηγός από τη Γουαδαλαχάρα.

Έπειτα, ρωτήθηκε και για τη μάχη του τίτλου. Διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει μαθηματικά, όμως ξέρει κι ο ίδιος πως είναι θέμα χρόνου για να πανηγυρίσει τον τίτλο ο teammate του στην RBR, Μαξ Φερστάπεν.

«Θα είναι ωραίο για τον Μαξ και για την ομάδα να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Ιαπωνία. Θα είναι κάτι ξεχωριστό για τη Honda. Συνολικά, ήταν μία φανταστική ημέρα», πρόσθεσε ο Πέρεζ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!