Formula 1, Λεκλέρ: «Η κακή εκκίνηση με έφερε σε μειονεκτική θέση»

Formula 1, Λεκλέρ: «Η κακή εκκίνηση με έφερε σε μειονεκτική θέση»
Απογοητευμένος και άκρως εξουθενωμένος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον αγώνα της F1 στη Μαρίνα Μπέι.

Το Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1 για το 2022 εξελίχθηκε σε έναν μαραθώνιο για ομάδες και οδηγούς, με τον Σέρχιο Πέρεζ να είναι o μεγάλος νικητής. Ο Μεξικανός έκανε την τέλεια εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο, κερδίζοντας στα ίσια τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari.

Για μία ακόμα φορά, ο Μονεγάσκος οδηγός δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε νίκη, μένοντας στη 2η θέση. Μετά το τέλος του αγώνα όντας εμφανώς καταπονημένος, παραδέχθηκε πως δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Πέρεζ, με την εκκίνηση του αγώνα να είναι το μεγάλο «αγκάθι» για τον ίδιο.

«Πίεζα σε όλο τον αγώνα. Η κακή εκκίνηση με έφερε σε μειονεκτική θέση και ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστώ μετά απ’ αυτό», δήλωσε ο Μονεγάσκος.

Σαρλ Λεκλέρ

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι έγινε στην εκκίνηση, απάντησε: «Είχα σπινιάρισμα στους τροχούς κι έχασα πολύ έδαφος».

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες, κάτι το οποίο εξάντλησε τους οδηγούς. Ο Μονεγάσκος μίλησε για το πώς έζησε τον αγώνα της Σιγκαπούρης από τη δική του οπτική: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Χρειάζομαι έναν καλό ύπνο και να ετοιμαστώ για την Ιαπωνία».

Ο Λεκλέρ είναι 104 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν στο πρωτάθλημα οδηγών και παραμένει ακόμα ζωντανός στη μάχη του τίτλου με 5 αγώνες να απομένουν για το τέλος της χρονιάς.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!