Formula 1: Πώς ένα... στρώμα μπορεί να φέρει τη Mercedes στην κορυφή

Formula 1: Πώς ένα... στρώμα μπορεί να φέρει τη Mercedes στην κορυφή
H Mercedes-AMG F1 έχει ένα «μυστικό όπλο» με το οποίο σκοπεύει να βελτιώσει την απόδοση των οδηγών της, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο μέσο για να βελτιώσουν τη σωματική τους υγεία. Η Mercedes-AMG ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Eight Sleep, την αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κρεβατιών και στρωμάτων ειδικά για αθλητές. Τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της, βοηθούν μέσω αισθητήρων που ελέγχουν την κίνηση, τη θερμοκρασία, τους παλμούς της καρδιάς και βελτιστοποιούν την ποιότητα του ύπνου για την καλύτερη δυνατή ξεκούραση.

Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων και όχι μόνο, οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας στη Formula 1 κοιμούνται σε ένα κρεβάτι αξίας 2.500 ευρώ. Λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην υγεία, ο ιδρυτής της Eight Sleep και πρώην σκιέρ, Ματέο Φραντσεσκέτι, δηλώνει πως όταν κοιμάσαι σε κρεβάτι της εταιρείας του είναι σαν να κοιμάσαι σε στηθοσκόπιο.

Mercedes

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, μίλησε για τη νέα συνεργασία της ομάδας του: «Η ομάδα μας διαθέτει 2.000 ανθρώπους οι οποίοι αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε καθημερινή βάση, σε ένα σπορ όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Για να πετύχουμε αυτό το επίπεδο απόδοσης που απαιτείται, εξερευνούμε όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου».

Η τεχνολογία της Eight Sleep χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ο Φρανσετσέτι υποστηρίζει πως το εν λόγω κρεβάτι μπορεί να βελτιώσει τις αντιδράσεις των οδηγών, να βελτιώσει την ψυχολογική τους κατάσταση, την απόδοσή τους στην πίστα και να μειώσει το στρες.

Η Mercedes σε συνεργασία με την Eight Sleep διοργανώνει ένα διαγωνισμό για έναν υπερτυχερό οπαδό της ομάδας. Ο νικητής θα λάβει περιήγηση στο εργοστάσιο στο Μπράκλεϊ, θα γνωρίσει τους ανθρώπους της ομάδας, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσει το Grand Prix Ιαπωνίας από την ειδική σουίτα. Μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να κοιμηθεί στο εργοστάσιο σε ένα κρεβάτι της Eight Sleep, ενώ για παρέα δίπλα του θα έχει ένα μονοθέσιο Formula 1.

Mercedes F1

Τα 2.500 ευρώ για ένα κρεβάτι μπορεί να φαίνεται ως ένα μεγάλο ποσό. Ωστόσο υπάρχουν και χειρότερα αν αναλογιστούμε πως ο νέος αστέρας του Ολυμπιακού, ο Μαρσέλο, κοιμάται σε κρεββάτι αξίας 35.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!