Nissan: Στην παραγωγή τα εξηλεκτρισμένα Qashqai και Juke (τιμές)

Nissan: Στην παραγωγή τα εξηλεκτρισμένα Qashqai και Juke (τιμές)

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan: Στην παραγωγή τα εξηλεκτρισμένα Qashqai και Juke (τιμές)
Η συνδυαστική παραγωγή των δύο μοντέλων στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ ξεπέρασε τα 5 εκατ. αυτοκίνητα.

Η γκάμα της Nissan περνά σε νέα εποχή, καθώς μετά τα Leaf και Ariya λανσάρονται και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των συμβατικών μοντέλων της. Ήδη στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ άρχισε η παραγωγή των Qashqai e-POWER και Juke Hybrid, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Τα δύο δημοφιλή crossover έχουν ξεπεράσει συνδυαστικά σε παραγωγή τα 5 εκατ. μονάδες στο εργοστάσιο επί βρετανικού εδάφους και με τις εξηλεκτρισμένες τους εκδόσεις περνούν στη νέα εποχή. Η Nissan επένδυσε 500 εκατ. λίρες στο Σάντερλαντ για την παραγωγή των νέων Qashqai και Juke, ενώ εκεί συναρμολογούνται και οι μπαταρίες που τοποθετούνται στα δύο μοντέλα.

Νέο Nissan Qashqai e-POWER

Nissan Qashqai e-POWER

Το Qashqai e-POWER είναι η διαφορετική και ξεχωριστή πρόταση της Nissan στην πορεία προς την ηλεκτροκίνηση. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι οι (εμπρός) τροχοί παίρνουν κίνηση αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια ενέργειας. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 190 ίππους και 300 Nm ροπής και δίνει επιτάχυνση 7,9 δευτ. για το 0-100 χλμ/ώρα.

» Οδηγήσαμε στη Στοκχόλμη το νέο Nissan Qashqai e-POWER

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συμπεριφέρεται και οδηγείται ως ηλεκτρικό, χωρίς όμως να χρειάζεται να συνδεθεί ποτέ στην πρίζα, παρά μόνο να ανεφοδιαστεί με καύσιμο. Η κατανάλωση που επιτυγχάνεται είναι της τάξης των 5,3 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και η αυτονομία που δίνει το ρεζερβουάρ των 55 λίτρων μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Οι τιμές του Qashqai e-POWER στην Ελλάδα αρχίζουν από τα 41.690 ευρώ, για την έκδοση Premium. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τιμές του μοντέλου.

Νέο Nissan Juke Hybrid

Nissan Juke Hybrid

Το υβριδικό σύστημα του Juke Hybrid περιλαμβάνει τον 1.6 βενζίνης (94 ίππων και 148 Nm ροπής) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (49 ίππων και 205 Nm ροπής), το οποίο λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 145 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 10,1 δευτερόλεπτα (η μέγιστη ταχύτητα είναι 166 χλμ/ώρα).

Η μέση κατανάλωση είναι 5,1 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 115 γρ/χλμ. Το Nissan Juke Hybrid εκκινεί πάντα ηλεκτρικά, ενώ μπορεί να αγγίξει ταχύτητες έως 55 χλμ/ώρα με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αρκεί βέβαια η μπαταρία να έχει το απαραίτητο απόθεμα. Λόγω της παρουσίας της μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών του υβριδικού Juke περιορίζεται κατά 68 λίτρα στα 354 λίτρα (1.237 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα).

Οι τιμές του στην Ελλάδα αρχίζουν από τα 31.900 ευρώ για την έκδοση εξοπλισμού N-Connecta και τα 35.900 ευρώ για την κορυφαία Techna.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!