Formula 1: Η Mercedes αφήνει παράθυρο ανατροπής στα πλάνα της Porsche

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Η Mercedes αφήνει παράθυρο ανατροπής στα πλάνα της Porsche
Τη λύπη του για το γεγονός πως η Mercedes-AMG δεν θα παλέψει ενάντια στην Porsche εξέφρασε ο Τότο Βολφ.

Με την επισημοποίηση των τεχνικών κανονισμών των κινητήρων επόμενης γενιάς της Formula 1, όλοι αναμέναμε να ανακοινωθεί η συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα σε Red Bull Racing και Porsche για το 2026. Όλα τα στοιχεία έδειχναν πως θα δούμε ένα... γάμο που θα δημιουργήσει μία νέα τεράστια δύναμη στο σπορ, όμως το deal χάλασε όπως γνωστοποιήθηκε με επίσημη ανακοίνωση των Γερμανών.

Η κατάρρευση της συμφωνίας αυτής προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο της Formula 1, ενώ δυσαρέστησε αρκετούς. Η Red Bull Racing σκοπεύει να εξελίξει και να κατασκευάσει τη δική της μονάδα ισχύος το 2026 στο νεοσύστατο παρακλάδι του ομίλου, τη Red Bull Powetrains. Μάλιστα, όπως έχει επιβεβαιώσει ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ήδη έχει περάσει από τους πάγκους δοκιμών ο πρώτος κινητήρας.

Μιλώντας για το διαφαινόμενο ναυάγιο της προσπάθειας της μάρκας από το Τσουφενχάουζεν της Στουτγκάρδης να μπει στη Formula 1, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανατροπής.

«Eίναι γενναία στρατηγική να στήσεις αυτόνομο τμήμα κινητήρων. Το να έχεις δική σου μονάδα ισχύος και να μην εξαρτάσαι από έναν κατασκευαστή είναι κάτι που ήθελε πάντα η Red Bull. Πλέον αυτή είναι η στρατηγική που έχουν επιλέξει. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν το 2026, το 2027, το 2028. Θέτει μία νέα τάση και είμαι περίεργος να δω εάν η Porsche συνεργαστεί μαζί τους και δώσει το όνομά της στον κινητήρα. Βέβαια αυτό μπορεί να το πράξει και η Honda», ανέφερε ο Αυστριακός στο motorsport-total.

Red Bull F1

Επιπλέον τόνισε πως μία τέτοια συνεργασία, θα δημιουργούσε ένα τεράστιο brand, το οποίο θα είχε θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της Formula 1 γενικότερα: «Ως εκπρόσωπος της Mercedes, είναι κρίμα που δεν μπορούμε να παλέψουμε με την Porsche. Ο συνδυασμός Red Bull – Porsche θα δημιουργούσε μία τρομερή ομάδα, ένα μεγάλο brand. Για λόγους που δεν ξέρω, δεν δούλεψε η συμφωνία τους. Θα ήταν φοβερό για τη Formula 1 και για την ελκυστικότητα του σπορ μας αν είχαν συνεργαστεί οι δύο πλευρές».

Μπορεί η Porsche να απέκλεισε τη συνεργασία της με τη Red Bull Racing, ωστόσο η Audi που υπάγεται επίσης στον Όμιλο Volkswagen, έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη Formula 1 το 2026.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!