Επίσημο: Η Triumph στο MXGP το 2024

Κώστας Παστρίμας
Επίσημο: Η Triumph στο MXGP το 2024
Η Triumph ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2024.

Τον τελευταίο χρόνο η Triumph μας είχε προϊδεάσει ότι κάτι ετοιμάζει στον χώρο του motocross και του enduro. Η πρόσληψη άλλωστε των έμπειρων αναβατών Ιβάν Θερβάντες και Ρίκι Καρμικέλ άφηνε πολλές υποσχέσεις για ένα εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης χωμάτινων μοτοσικλετών τις οποίες οι Βρετανοί θα έβαζαν τα επόμενα χρόνια στην γκάμα τους.

Τα επίσημα νέα δεν άργησαν να φτάσουν και η Triumph πλέον ανακοίνωσε τη δημιουργία της εργοστασιακή της ομάδας motocross. Η ομάδα θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Triumph Racing και στόχος είναι το 2024 να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στην κατηγορία της MX2 με δύο μοτοσικλέτες 250 κ.εκ. Έναν χρόνο αργότερα, το 2025, θα πάρει μέρος και στην κορυφαία κατηγορία MXGP με μία μοτοσικλέτα 450 κ.εκ.

Triumph

Σπουδαίο ρόλο στην ομάδα θα παίξουν δύο πολύ έμπειροι μηχανικοί-μάνατζερ του χώρου. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Τιερί Σιζάτ-Σουζονί ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Βινσέντ Μπερενί. Οι δύο μάνατζερ έχουν να επιδείξουν περισσότερες από 80 νίκες στο MXGP έχοντας εμπειρία τόσο στον τεχνικό τομέα όσο και στον τομέα της διαχείρισης. Το πρόγραμμα συμμετοχής της Triumph στους χωμάτινους αγώνες υψηλού επιπέδου έρχεται πλέον να προστεθεί στην εμπλοκή του εργοστασίου στο MotoGP μέσω της Moto2 και στο WSSP600. Οι μοτοσικλέτες έχουν ήδη ξεκινήσει τη φάση των δοκιμών σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ η εξέλιξη και ο σχεδιασμός θα γίνεται απευθείας από το εργοστάσιο στο Χίνκλεϋ.

Triumph

Ο Νίκ Μπλέρ, CEO της Triumph δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα περιπέτεια της βρετανικής μάρκας. «Η καινούρια μας συνεργασία με τον Τιερί δείχνει την δέσμευση της Triumph να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για παγκοσμίου επιπέδου απόδοση και η εμπειρία του Τιερί και της ομάδας του θα δώσει ανεκτίμητη βοήθεια στις προσδοκίες μας στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με εργοστασιακή υποστήριξη από την Triumph Racing, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας στους αγώνες εκτός δρόμου».

Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!