Έρχεται έκδοση M της BMW S1000R

Κώστας Παστρίμας
Έρχεται έκδοση M της BMW S1000R
Η BMW είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια εκρηκτική έκδοση της γυμνής σπορ μοτοσικλέτας της.

Η BMW S1000R δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά naked μοντέλα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά. Η μοτοσικλέτα το 2021 αναβαθμίστηκε στα σημεία από την BMW, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά σκληρός και καλπάζει σε όλα τα επίπεδα.

Ένα πράγμα το οποίο έλειπε από την S1000R όλο αυτόν τον καιρό ήταν μια ειδική έκδοση του μοντέλου. Η BMW έχοντας εμπειρία από την μοναδική M1000RR αποφάσισε ότι την πρώτη ειδική έκδοση της γυμνής μοτοσικλέτας θα αναλάβει να την κατασκευάσει το τμήμα M της εταιρείας. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και αν λάβουμε υπόψη τη δουλειά που έγινε στην superbike M1000RR, τότε θα πρέπει να περιμένουμε απίστευτα πράγματα από τους Γερμανούς.

BMW

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας το πρώτο πράγμα που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ότι θα είναι πανίσχυρη. Η M1000R θα είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 999 κ.εκ. ο οποίος ανεβαίνει από τους 165 ίππους στους 207 ίππους! Λογικά, το μοντέλο θα συνοδεύεται από την πλήρη γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων της BMW και η τελική ταχύτητα θα εκτοξευτεί στα 280Km/h.

BMW

Στα περιφερειακά δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να είναι εξοπλισμένη η μοτοσικλέτα με ενεργητικές αναρτήσεις και φρένα σχεδιασμένα από το τμήμα «M», ενώ το πλαίσιο θα είναι εντελώς καινούρια με μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος και επανασχεδιασμένο ψαλίδι. Το πίσω ελαστικό θα έχει πλέον διάσταση 200/60/17 και δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά αεροδυναμικά φτερά στην γυμνή μοτοσικλέτα της BMW. Η μοτοσικλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του 2022, δίπλα στις M1300GS και R1400GS.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!