Μια Yamaha Tenere σε πίστα motocross! (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Yamaha Tenere δείχνει ασταμάτητη ακόμα και όταν βρεθεί μια πίστα motocross στο δρόμο της.

Ούτε η ίδια η Yamaha δεν θα περίμενε πίσω στο 2018 όταν παρουσίαζε την Tenere 700 ότι αυτή η μοτοσικλέτα θα γινόταν σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη κατηγορία. Η Tenere έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τις απίθανες εκτός δρόμου δυνατότητές της και η Yamaha σωστά επιλέγει να «επενδύει» πάνω στο adventure μοντέλο της τόσο στο κομμάτι των αγώνων όσο και σε διαφορετικές εκδόσεις.

Το 2022 η Yamaha παρουσίασε μια ακόμα έκδοση της Tenere με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για την Tenere 700 World Raid η οποία είχε πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, διπλό ρεζερβουάρ 23 λίτρων, μεγάλη οθόνη TFT 5 ιντσών, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η μοτοσικλέτα γνώρισε τεράστια επιτυχία και προτιμήθηκε από ένα ανερχόμενο κοινό το οποίο ασχολείται έντονα με την off-road οδήγηση.

Το τελευταίο... «φλεξάρισμα» της Yamaha για το νέο της Tenere 700 World Raid έγινε σε μια πίστα motocross. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε στην πίστα Cusses Gorse για να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ικανότητές της ακόμα και σε μια απαιτητική πίστα motocross με άλματα και σαμαράκια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μοτοσικλέτα της Yamaha δεν είχε κανένα πρόβλημα να κινηθεί γρήγορα, να περάσει με άνεση τα σαμαράκια και να βρεθεί στον αέρα κάνοντας εντυπωσιακά άλματα. Ακόμα και με μια αγωνιστική motocross μοτοσικλέτα απέναντί της η Tenere δεν έχει πρόβλημα να δείξει την ευελιξία και την ποιότητα σε αναρτήσεις και πλαίσιο. Μια μοτοσικλέτα για όποια χωμάτινη ανησυχία και αν έχεις!

Βίντεο με το Yamaha Tenere σε πίστα motocross.