Παρουσιάστηκαν οι Kawasaki ZX-10R και ZX-10RR του 2023

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκαν οι Kawasaki ZX-10R και ZX-10RR του 2023
Η Kawasaki αποκάλυψε τις καινούριες Ninja του 2023 με μικρές αναβαθμίσεις.

Η Kawasaki Motors βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανασυγκρότησης καθώς από τις αρχές του 2022 έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την Kawasaki Heavy Industries. Το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει στρέψει το βλέμμα του στο μέλλον και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο δεν παραλείπει να αναβαθμίζει όλα τα σύγχρονα μοντέλα της για να μείνει μέσα στο «παιχνίδι» της αγοράς.

Για το 2023 λοιπόν, η Kawasaki ανακοίνωση την αναβάθμιση των κορυφαίων superbike της ZX-10R και ZX-10RR. Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλαγές, παρά μόνο μια χρωματική προσθήκη σε λευκό, μαύρο και πράσινο συνδυασμό. Ίδιος παραμένει και ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 203 ίππους στο ZX-10R και 214 ίππους στο ZX-10RR. Στην περίπτωση του ZX-10RR έχουμε αλλαγές στους εκκεντροφόρους και τις βαλβίδες, ενώ τα πιστόνια και οι μπιέλες είναι τιτανίου της Prankl.

Kawasaki

Στις αναρτήσεις η Kawasaki έχει εμπιστευτεί την Showa με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός τεχνολογίας BFF και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με τεχνολογία BFRC. Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με ακτινικές δαγκάνες και τεράστιους δίσκους 330mm. Οι τροχοί είναι ελαφρού κράματος της Marchesini με το ZX-10RR να έχει εξοπλιστεί με ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa για μέγιστη απόδοση στην πίστα.

Kawasaki

Αναβαθμισμένα είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με την Kawasaki να έχει τοποθετήσει το σύστημα KCMF τελευταίας γενιάς. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω της οθόνης TFT 5 ιντσών η οποία συνεργάζεται με την κορυφαία εφαρμογή Rideology της Kawasaki. Η νέα superbike της Kawasaki αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2023.

Kawasaki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!