Formula 1, Πρόεδρος Ferrari: «Έχουμε πίστη στον Μπινότο»

Formula 1, Πρόεδρος Ferrari: «Έχουμε πίστη στον Μπινότο»
Πλήρη στήριξη προς τον επικεφαλής της ομάδας της F1, Ματία Μπινότο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν.

Η νέα εποχή της Formula 1 δεν έφερε μία «παραμυθένια» σεζόν για τη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα έπειτα από δύο πολύ άσχημες σεζόν, κατάφερε να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις, διεκδικώντας νίκες και pole position. Όμως πολλά από τα προβλήματα που προέκυψαν όσο η σεζόν προχωρούσε την άφησαν πίσω από τη Red Bull Racing τόσο στη βαθμολογία όσο και σε απόλυτη απόδοση.

Παρά τα προβλήματα και τα μέτρια αποτελέσματα, η ομάδα παραμένει ενωμένη. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν, παρά το γεγονός πως δεν είναι ευχαριστημένος με την τωρινή εικόνα της ομάδας στην F1, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Ματία Μπινότο και αναγνωρίζει τη δουλειά που έχουν κάνει για να βρίσκεται η Scuderia στο τωρινό σημείο.

«Έχουμε τεράστια πίστη στον Ματία Μπινότο και εκτιμάμε όλα όσα έχει κάνει αυτός και η ομάδα του. Αλλά δίχως αμφιβολία η δουλειά στο Μαρανέλο, στο γκαράζ, στο pitwall και στην πίστα πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε πρόοδο και αυτό αφορά τους μηχανικούς, τους οδηγούς και προφανώς όλη την ομάδα διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομάδας. Έχουμε δει πως υπάρχουν ακόμα πολλά λάθη όσον αφορά την αξιοπιστία, την οδήγηση και τη στρατηγική», δήλωσε ο Νεοϋορκέζος στην Gazzetta dello Sport.

Ferrari F1

Επιπλέον ο Έλκαν τόνισε ότι ορθώς η Ferrari έδωσε τα κλειδιά στον Μπινότο και τους ανθρώπους του και έκαναν την ιταλική ομάδα και πάλι νικήτρια Grand Prix: «Το να εμπιστευτούμε τον Μπινότο και την ομάδα του ήταν η σωστή επιλογή και μας έχει βγει. Χάρη σε αυτούς είμαστε ανταγωνιστικοί και κερδίζουμε και πάλι. Δεν είμαι ευχαριστημένος όμως γιατί πάντα πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

Με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, η Ferrari είναι εκτός μάχης του τίτλου και παράλληλα νιώθει την ανάσα της Mercedes-AMG που βρίσκεται 35 βαθμούς πίσω της. Όμως δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, μιας και αναμένεται να φέρει αναβαθμίσεις στους τελευταίους αγώνες του 2022, ώστε να «σπάσει» την κυριαρχία της Red Bull Racng.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!