Tesla: «Aνακαλεί» σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ

Tesla: «Aνακαλεί» σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ

Κώστας Παστρίμας
Tesla: «Aνακαλεί» σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ
Ο λόγος είναι η ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας (αυτόματης ανίχνευσης εμποδίου) των παραθύρων.

Η Tesla «ανακαλεί» σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ επειδή το σύστημα αυτόματης αναστροφής των παραθύρων ενδέχεται να μην αντιδρά σωστά μετά την ανίχνευση εμποδίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η αμερικανική εταιρεία ενημέρωσε την NHTSA (National Highway Traffic SafetyAdministration) ότι θα πραγματοποιήσει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων. Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3, της περιόδου 2017-2022, Model Y (2020-2021) και Model S και Model X της περιόδου 2021-2022.

Από την Tesla ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν για τυχόν αξιώσεις εγγύησης και αναφορές για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με την ανάκληση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια δοκιμών τον Αύγουστο, εντόπισαν κάποια προβλήματα με την απόδοση του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων, που είχε «μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες διακυμάνσεις στον εντοπισμό του εμποδίου».

tesla

Έτσι, από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα που βρίσκονταν στην παραγωγή ή ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες έλαβαν μια ενημέρωση λογισμικού που ρυθμίζει τη λειτουργία των ηλεκτρικών παραθύρων. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται θα αρχίζουν να ενημερώνονται από τις 13 Νοεμβρίου.

Η NHTSA είπε ότι ένα παράθυρο που κλείνει χωρίς το κατάλληλο σύστημα αυτόματης ανίχνευσης εμποδίου μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη σε έναν οδηγό ή συνεπιβάτη πριν, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Είπε επίσης ότι τα οχήματα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ενός ομοσπονδιακού προτύπου ασφάλειας στα ηλεκτρικά παράθυρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!