Formula 1, Χόρνερ: «Δεν φέρθηκαν δίκαια στον Μάσι, έκανε τα πάντα για να συνεχιστεί ο αγώνας»

 Formula 1, Χόρνερ: «Δεν φέρθηκαν δίκαια στον Μάσι, έκανε τα πάντα για να συνεχιστεί ο αγώνας»
Τη στήριξή του προς τον τέως Διευθυντή Αγώνων της F1 εξέφρασε ο επικεφαλής της Red Bull Racing που παραδέχθηκε πως είχε συνομιλίες μαζί του.

Ένας από τους -αρνητικούς- πρωταγωνιστές του φινάλε της Formula 1 το 2021 στο Άμπου Ντάμπι ήταν ο Μάικλ Μάσι. Η διαχείριση των τελευταίων γύρων του πρωταθλήματος που ανέδειξε νικητή τον Μαξ Φερστάπεν, είδε τη Mercedes-AMG να εξετάζει το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει το αποτέλεσμα του τίτλου. Η FIA ξεκίνησε μάλιστα έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δύο αγωνιστικοί κανονισμοί δεν είχαν ακολουθηθεί όπως προβλέπεται.

Ο Μάσι απομακρύνθηκε από τη θέση του και πριν από λίγο καιρό αποχώρησε οριστικά από την FIA. Το όνομά του όμως συνδέεται συχνά στα social media, όπου το φινάλε του Άμπου Ντάμπι γίνεται παγκόσμιο trend συνεχώς.

Φαίνεται πάντως πως σύμμαχος του Αυστραλού είναι ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος αποκάλυψε στο Beyond the Grid πως είχε συνομιλίες μαζί του μετά το Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει την αντιμετώπιση του κόσμου έναντι του Μάσι: «Ναι, έχουμε συνομιλήσει μερικές φορές από τότε. Πιστεύω πως δεν του φέρθηκαν δίκαια. Πιστεύω πως έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε, ακολουθώντας τις αξίες του. Το μόνο λάθος που έκανε ήταν πως δεν άφησε τα δύο τελευταία μονοθέσια να πάρουν το γύρο τους πίσω. Αλλά όλα τα υπόλοιπα που έκανε ήταν ξεκάθαρα μέσα στους κανονισμούς και ακολούθησε τις αρχές του να ολοκληρωθεί ο αγώνας υπό αγωνιστικές συνθήκες. Όπως είδαμε πρόσφατα στη Μόντσα, κανένας δεν θέλει να ολοκληρώνεται ο αγώνας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έκανε τα πάντα ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Θα ήταν το πολύ κακό να τελειώσει η σεζόν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Θυμάμαι τις αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα, υπήρξαν πολλές λεκτικέ επιθέσεις προς εκείνον, υπήρξαν απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του. Κανείς δεν αξίζει να περνά κάτι τέτοιο».

Κρίστιαν Χόρνερ

Ο Χόρνερ δεν σταμάτησε εκεί και τόνισε το πόσο δύσκολο ήταν το έργο που είχε να διαχειριστεί ο Μάσι την περασμένη χρονιά: «Πιστεύω πως ο Μάικλ σε δύσκολες συγκυρίες έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε. Πρέπει να θυμόμαστε πως είχε πολύ μικρή στήριξη στη Διεύθυνση Αγώνα, ήταν πάνω-κάτω μόνος του και όταν ακολουθείς τη διαδικασία για το πώς κοιτούν ποια μονοθέσια είναι γύρο πίσω, γίνεται σε κομμάτια χαρτιού. Δεν είχε όλα τα δεδομένα που έχουμε εμείς οι ομάδες. Υπήρχαν στιγμές που μας είχαν φέρει απογοήτευση εκείνη τη σεζόν, ακόμα και στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι. Για παράδειγμα τις σκληρές αποφάσεις στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε επιείκεια. Αλλά αυτό είναι πάντα υποκειμενικό για κάθε άτομο, πάντα θα νιώθεις αδικημένος από τον διαιτητή».

Για το 2022 η FIA έχει αλλάξει τη δομή της Διεύθυνσης Αγώνα, με το κύριο ρόλο να έχουν αναλάβει οι Νιλς Βίτιχ και Εντουάρντο Φρέιτας.

Φωτογραφίες: FIA

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!