Volvo EX90: To πιο ασφαλές μοντέλο της σουηδικής μάρκας (vid)

Volvo EX90: To πιο ασφαλές μοντέλο της σουηδικής μάρκας (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Volvo EX90: To πιο ασφαλές μοντέλο της σουηδικής μάρκας (vid)
Η Volvo ανέπτυξε νέα συστήματα ασφαλείας για τη νέα της ναυαρχίδα, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV.

Με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια να αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των μοντέλων της, η Volvo συνεχίζει να επενδύει πάνω σε αυτόν τον τομέα. Στις 9 Νοεμβρίου θα αποκαλύψει το ΕΧ90, τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της SUV. Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το Volvo EX90 ενσωματώνει 8 κάμερες, 5 ραντάρ, 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και έναν καινοτόμο αισθητήρα LiDAR. Η τεχνολογία αυτή (Light Detection and Ranging) χρησιμοποιεί φως με την μορφή παλμικού λέιζερ για τηn μέτρηση εμβέλειας με υψηλή ακρίβεια και πιστότητα. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η Volvo, η προσθήκη τεχνολογίας LiDAR σε ένα ήδη ασφαλές αυτοκίνητο μπορεί να περιορίσει τα σοβαρά ατυχήματα έως 20%.

Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στο EX90 και σταδιακά θα ενσωματωθεί και στα υπόλοιπα μελλοντικά μοντέλα της Volvo. Μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε απόσταση έως 250 μέτρα και μικρά αντικείμενα (όπως ένα ελαστικό) ακόμα και σε έναν σκοτεινό δρόμο στα 120 μέτρα. Και καθώς δεν εξαρτάται από τον επαρκή φωτισμό, όπως η κάμερα, είναι αποτελεσματικό μέρα και νύχτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!