KTM: Πιο σκληροπυρηνική από ποτέ η 890 Adventure R (vid)

Κώστας Παστρίμας
KTM: Πιο σκληροπυρηνική από ποτέ η 890 Adventure R (vid)
H ΚΤΜ αναβάθμισε σε πολλαπλά σημεία την ικανότατη 890 Adventure R για το 2023.

Η KTM έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία των εκτός δρόμου μοτοσικλετών έχοντας τεράστια εμπειρία από τους αγώνες motocross και enduro. Αυτό περνάει άμεσα στα μοντέλα παραγωγής της με αποτέλεσμα ο αναβάτη να απολαμβάνει μοντέλα όπως το εξαιρετικό 890 Adventure R. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου περιπέτειας βρίσκεται στην αγορά από το 2020 και η KTM αποφάσισε να το κάνει ακόμα πιο σκληροπυρηνικό για το 2023.

Για την επόμενη χρονιά λοιπόν η KTM 890 Adventure R αποκτά νέο χρωματισμό και αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από το KTM 450 Rally και νέα ζελατίνα προστασίας από τον αέρα. Σημαντική αναβάθμιση έχουμε στην οθόνη πληροφοριών η οποία πλέον είναι TFT 5 ιντσών και διαθέτει USB θύρα σύνδεσης και σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED, το ίδιο και τα φλας, ενώ καινούριο είναι το προστατευτικό κινητήρα.

KTM

Στο κομμάτι των αναρτήσεων, η KTM έχει φροντίσει να τοποθετήσει τα κορυφαία συστήματα WP XPLOR πλήρως ρυθμιζόμενα κάνοντας πιο «μαλακή» την απόκριση στις εκτός δρόμου διαδρομές. Τα ελαστικά επίσης είναι καινούρια, ενώ η KTM έχει τοποθετήσει και νέο ρυθμιζόμενο σύστημα ABS στροφής με αισθητήρες 6D, με επιλογή Off-Road Mode και Rally Mode. Στο τιμόνι πλέον έχει τοποθετηθεί σύστημα άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση κινδύνου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

KTM

Η KTM λανσάρει στη νέα 890 Adventure R και ένα καινούριο σύστημα το οποίο ονομάζει Demo Mode. Πρόκειται για μια επιλογή του αναβάτη στη μοτοσικλέτα η οποία για τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα του επιτρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας ανοιχτά προκειμένου να τα δοκιμάσει και έπειτα να επιλέξει εκείνα που θέλει τελικά να έχει στη μοτοσικλέτα του. Όσο για τον κινητήρα, αυτός παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 889 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 103 ίππους και 100 Nm ροπής.

Βίντεο παρουσίασης της KTM 890 Adventure R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!