Formula 1: Η Red Bull Racing δεν πιστεύει πως θα κερδίσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες

Formula 1: Η Red Bull Racing δεν πιστεύει πως θα κερδίσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες
Ως ακραίο σενάριο θεωρούν στη Red Bull Racing την πιθανότητα να κερδίσουν τους έξι αγώνες που απομένουν έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Από το Grand Prix Γαλλίας κι έπειτα, η Red Bull Racing έχει αποκτήσει ένα μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άμεσων αντιπάλων της. Ο Μαξ Φερστάπεν μετρά 5 σερί νίκες και δείχνει να είναι προς ώρας ανίκητος. Παράλληλα τα σενάρια μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου έχουν ξεκινήσει, με τον Ολλανδό να μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ήδη από τον επόμενο αγώνα, στη Σιγκαπούρη (2 Οκτωβρίου).

Η Red Bull RB18 είναι ένα μονοθέσιο που δουλεύει εξαιρετικά σε όλων των ειδών τα σιρκουί και αυτό την κάνει το φαβορί σε όλους τους αγώνες. Για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος απομένουν 6 Grand Prix και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι αν κάποιος μπορεί να σπάσει την κυριαρχία της Red Bull Racing. Ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σχετικά με τις πιθανότητες της ομάδας του να κερδίσει και τους έξι αγώνες.

«Πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση και έχουμε πολλά διαφορετικού τύπου σιρκουί που ακολουθούν. Η Σιγκαπούρη συγκριτικά με την Μόντσα έχει τις περισσότερες στροφές. Έχει πολλές αναπηδήσεις, είναι σιρκουί πόλης, πρόκειται για μία διαφορετική πρόκληση. Είμαστε σε μία εξαιρετική θέση στο πρωτάθλημα. Θα ακολουθήσουμε επιθετική στρατηγική σε κάθε αγώνα και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αλλά ήμασταν γρήγοροι στο Σπα, στο Ζάντβορτ, ακόμη και στη Βουδαπέστη. Οπότε αυτό σημαίνει πως το μονοθέσιό μας είναι γρήγορο σε όλες τις συνθήκες», ανέφερε ο Βρετανός στο motorsport.com.

Κρίστιαν Χόρνερ

Η Red Bull Racing βρίσκεται σε τέτοια φόρμα που ο Φερστάπεν έχει πάρει τρεις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες εκκινώντας 7ος, 10ος και 14ος. Μάλιστα, ο Λιούις Χάμιλτον χαρακτήρισε την αυστριακή ομάδα ανίκητη.

Η Scuderia Ferrari από τη μεριά της έχει 12 pole position στη σεζόν, αλλά μόλις 4 νίκες. Η ιταλική ομάδα σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση και ετοιμάζει σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων ώστε να επιστρέψει στις νίκες.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Σιγκαπούρης το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!