Subaru: Γιορτάζει 50 χρόνια τετρακίνησης (vid)

Subaru: Γιορτάζει 50 χρόνια τετρακίνησης (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Subaru: Γιορτάζει 50 χρόνια τετρακίνησης (vid)
Η ιαπωνική εταιρεία έχει κατασκευάσει περίπου 21 εκατ. αυτοκίνητα που διαθέτουν σύστημα All-Wheel Drive.

Ως μία από τις αυθεντικές off road μάρκες, η Subaru πήγε συχνά κόντρα στο ρεύμα. Απέναντι σε αυτοκίνητα που προέτασσαν το στιλ και τον εξοπλισμό άνεσης, η ιαπωνική μάρκα έδινε έμφαση στις πραγματικές δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος. Για αυτό και έχει ένα πιστό κοινό, στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Φέτος η Subaru γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 ετών από το πρώτο της τετρακίνητο μοντέλο. Το Σεπτέμβριο του 1972 λάνσαρε το Leone 4WD State Van, το πρώτο 4x4 επιβατικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας. Έκτοτε έχει κατασκευάσει περίπου 21 εκατ. αυτοκίνητα με σύστημα AWD. Πλέον το 98% των παγκοσμίων πωλήσεων της Subaru αφορούν τετρακίνητα μοντέλα. Πρόκειται για Subaru που εφοδιάζονται με το σύστημα Symmetrical AWD και τον επίπεδο boxer κινητήρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συνδυασμού είναι το χαμηλό κέντρο βάρους και η ιδανική κατανομή του, που εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα σταθερότητας και πρόσφυσης πάνω σε κάθε τερέν. Και πλέον, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Subaru συνεχίζει να προσφέρει κίνηση σε όλους τους τροχούς, όπως στο αμιγώς ηλεκτρικό Solterra με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!