Καινούριο premium 125άρι scooter από την Zontes

Κώστας Παστρίμας
Καινούριο premium 125άρι scooter από την Zontes
Η Zontes παρουσίασε το μικρότερο M125 που ακολουθεί τα χνάρια του επιτυχημένου M310.

Η Zontes είχε προκαλέσει ίλιγγο στον ευρωπαϊκό και ιαπωνικό ανταγωνισμό όταν παρουσίασε πριν από περίπου έναν χρόνο το εξαιρετικό scooter Μ310. Τόσο στο σχεδιαστικό κομμάτι, όσο και στο τεχνικό το scooter της Zontes ήταν κορυφαίο παραδίδοντας μαθήματα χρηστικότητας, ποιότητας και επιδόσεων στους αντιπάλους του.

Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη την επιτυχία του πρώτου της scooter, η Zontes αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρότερη έκδοση του μοντέλου στα 125 κ.εκ. Πάντως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το M125 το οποίο σχεδιαστικά ακολουθεί πιστά τη δομή του μεγαλύτερου M310. Τα σημεία που ξεχωρίζει είναι η εμπρός μάσκα με τα «διαστημικά» φωτιστικά σώματα, ενώ και ο εξοπλισμός παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Zontes

Ο κινητήρας του M125 είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 124,6 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,6 ίππους και 12,9 Nm ροπής. Η τροφοδοσία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού με τα επίπεδα της κατανάλωσης να φτάνουν στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Zontes

Το πακέτο των αναρτήσεων του Μ125 αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 35mm και δύο αμορτισέρ πίσω 92,5mm διαδρομής και ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση σε πέντε θέσεις, ενώ τα φρένα είναι ίδια ακριβώς με του μεγαλύτερου Μ310, με δίσκους των 265mm και την ύπαρξη ABS. Στον εξοπλισμό το scooter διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless), ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, LED φωτιστικά σώματα, χώρο αποθήκευσης για ένα full face κράνος, TFT οθόνη με σύστημα παρακολούθησης πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών και θύρα φόρτισης USB.

Zontes

Το Zontes M125 είναι διαθέσιμο στην τιμή των 3.595 ευρώ στο δίκτυο συνεργατών της EVOMOTO, ενώ μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις του νόμου (27 ετών, 6 χρόνια δίπλωμα, 5 μαθήματα).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!