Παρουσιάστηκε η νέα Ducati Monster SP (vid)

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε η νέα Ducati Monster SP (vid)
Η Ducati αποκάλυψε μια νέα ειδική έκδοση της Monster με κορυφαία περιφερειακά και έμφαση στη σπορ οδήγηση.

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere μας επιφύλασσε μια πολύ δυναμική νέα έκδοση της δημοφιλέστατης Monster. Πρόκειται για την έκδοση SP η οποία έρχεται με... άγριες διαθέσεις να κάνει τη γυμνή μοτοσικλέτα ακόμα πιο αθλητική, ακόμα πιο ελαφριά και ακόμα πιο απολαυστική στο δρόμο και στην πίστα.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στη νέα Monster SP είναι οι αναρτήσεις της Ohlins. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Ohlins, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε ένα μονό αμορτισέρ επίσης της σουηδικής μάρκας. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες και συνεργάζονται με το νέο αλουμινένιο πλαίσιο μονοκόκ που έχει λανσάρει η Ducati στα Panigale και Streetfighter. Τα φρένα είναι της Brembo με νέες δαγκάνες Stylema και δίσκους 320mm, ενώ η Monster SP είναι εξοπλισμένη και με αμορτισέρ τιμονιού.

Ducati

Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές και παραμένει ο γνωστός Testastetta V2 των 937 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 111 ίππους και 93Nm ροπής. Συνοδεύεται από πλούσια γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα περιορισμού της σούζας, επιλογές οδήγησης και ABS στροφής, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκει κανείς το quickshifter για εύκολες και γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Η Ducati έχει φροντίσει στην έκδοση SP να σχεδιάσει σε συνεργασία με την Termignoni ένα ιδιαίτερο σύστημα εξάτμισης για ηχητική αναβάθμιση και μείωση του βάρους.

Ducati

Με τη συμβολή των νέων αναρτήσεων, της μπαταρίας λιθίου και της εξάτμισης Termignoni το βάρος της μοτοσικλέτας έχει μειωθεί στα 186 κιλά γεμάτη. Βελτιώσεις έχουμε και στην εργονομία με τη σέλα να είναι πιο ψηλά τοποθετημένη κάτι που δημιουργεί μια πιο επιθετική θέση οδήγησης. Στον σχεδιασμό της μοτοσικλέτας έχουμε μικρές αλλαγές οι οποίες περιλαμβάνουν μικρό φέρινγκ εμπρός, κάλυμμα συνεπιβάτη και ειδική βαφή εμπνευσμένη από το MotoGP. Η μοτοσικλέτα της Ducati αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2023.

Το 2ο επεισόδιο του World Ducati Premiere.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!