H Opel επαναφέρει τα GSe ως ξεχωριστή ηλεκτρική μάρκα (vid)

H Opel επαναφέρει τα GSe ως ξεχωριστή ηλεκτρική μάρκα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
H Opel επαναφέρει τα GSe ως ξεχωριστή ηλεκτρική μάρκα (vid)
Η γερμανική μάρκα θα δημιουργήσει μία sub-brand με σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα αποτελούν τα κορυφαία της μοντέλα.

Στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με ορίζοντα στην Ευρώπη το 2028, η Opel ανακοίνωσε μία σημαντική… στροφή στην ιστορία της. Η γερμανική μάρκα, μέλος του ομίλου Stellantis, επαναφέρει τα αρχικά GSE αλλά με σύγχρονη «επαναδιατύπωση».

Η GSe θα είναι το sub-brand της Opel (μία υπο-μάρκα δηλαδή) που θα περιλαμβάνει τα δυναμικά μοντέλα με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Τα αρχικά στο παρελθόν σήμαιναν «Grand Sport Einspritzung» (Grand Sport Injection) και είχαν εμφανιστεί στο Commodore GS/E και στο Monza GSE.

Πλέον το GSe παραπέμπει σε «Grand Sport electric» και θα χαρακτηρίζει αυτοκίνητα μεν μηδενικών ρύπων, όμως με αυξημένη ισχύ, επιδόσεις και σπορ στήσιμο. Ένα πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε με το πρωτότυπο Manta GSe, ενώ από το 2024 και μετά κάθε μοντέλο της Opel θα κυκλοφορεί και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Opel Manta GSe

Δε δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με ποια θα είναι τα πρώτα GSe μοντέλα της Opel, όμως αναμένουμε το νέο ηλεκτρικό Astra να κυκλοφορήσει σε αντίστοιχη έκδοση, όπως ορισμένα και από τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV των Γερμανών.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανακοινώνω την επιστροφή της GSe στην κορυφή της γκάμας μας, ως μία σπορ sub-brand στο άμεσο μέλλον. Λάβαμε έμπνευση από την πλούσια παράδοσή μας και της δώσαμε μία σύγχρονη εικόνα. Στο μέλλον, η ταμπέλα GSe δεν θα δηλώνει απλά τα δυναμικά και ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα, αλλά θα αντιπροσωπεύει το ‘Grand Sport electric’, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το φιλόδοξο πλάνο μας να γίνουμε μία 100% ηλεκτρική μάρκα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Φλόριαν Χατλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!