Νέες ισχυρές κυψέλες μπαταριών από την BMW

Νέες ισχυρές κυψέλες μπαταριών από την BMW

Κώστας Παστρίμας
Νέες ισχυρές κυψέλες μπαταριών από την BMW
Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά στρογγυλών κυψελών που θα προμηθεύσει τα μοντέλα Neue Klasse.

Η BMW κάνει ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της απόλυτης βιωσιμότητας στις μετακινήσεις παρουσιάζοντας μια νέα γενιά κυψελών ιόντων λιθίου. Η καινούρια δομή των κυψελών είναι στρογγυλή και η BMW έχει βελτιώσει ριζικά τη μορφή και την χημεία της. Με τη νέα, στρογγυλή κυψέλη BMW, θα υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της αυτονομίας του μοντέλου μέχρι και 30%.

Η BMW σκοπεύει να ξεκινήσει μία νέα εποχή στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από το 2025 με τα μοντέλα της Neue Klasse, χρησιμοποιώντας τις νέες εξελιγμένες κυψέλες μπαταριών για πρώτη φορά. Η μπαταρία, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και η τεχνολογία φόρτισης στην Neue Klasse θα έχει επίσης υψηλότερη τάση που θα φτάνει τα 800 volt, κάτι που θα βοηθήσει τον χρόνο φόρτισης να μειωθεί κατά 30%.

BMW

Ο Φράνκ Ουέμπερ, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για την Εξέλιξη, ανάφερε τα στοιχεία βελτίωσης από τις νέες μπαταρίες. «Η πρόσφατα εξελιγμένη, έκτη γενιά των κυψελών ιόντων λιθίου θα σηματοδοτήσει ένα τεράστιο άλμα στην τεχνολογία, που θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα πάνω από 20%, θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης έως και 30% και θα αυξήσει την αυτονομία έως και 30%. Επίσης μειώνουμε τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κυψελών έως και 60%. Αυτά είναι μεγάλα άλματα για τη βιωσιμότητα και τα οφέλη των πελατών».

BMW

Το BMW Group σχεδιάζει να δημιουργήσει εργοστάσια κατασκευής κυψελών μπαταριών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, της Κίνας και της Αμερικής. Θα συνεργαστεί με τις εταιρείες CATL και EVE Energy κατασκευάζοντας δύο gigafactories σε Κίνα και Ευρώπη, κάθε ένα από τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγή έως 20 GWh. Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δύο ακόμα εργοστασίων κυψελών μπαταριών στη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών Β. Αμερικής, USMCA, για τα οποία οι συνεργάτες δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!