Ιταλική F4: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Μαρκογιάννη

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Μαρκογιάννη
Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός ρίχνεται ξανά στη μάχη στο πλαίσιο του θεσμού που «γεννάει Θρύλους».

Το πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth συνεχίζεται, με το σκηνικό να μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Red Bull Ring της Αυστρίας, όπου διεξάγεται ο πέμπτος γύρος της σεζόν του 2022 και τρίτος συμμετοχής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

Μετά την παρθενική του επίσκεψη στο Σπα-Φρανκορσάμπ και τις μάχες της Βαλελούνγκα, o 17χρονος επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της CRAM Motorsport, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η εμπειρία που έχει στην πίστα της Στυρίας, στην οποία πέρυσι πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του σε αυτόν τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό. Στον τρίτο αγώνα στο Σπίλμπεργκ, υπό βροχή, είχε φλερτάρει με τους πρώτους του βαθμούς και τελικά τερμάτισε δωδέκατος.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για τους πρώτους βαθμούς, ειδικά από τη στιγμή που ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο Red Bull Ring προβλέπεται βροχερός;

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

«Το πλασάρισμα στην πρώτη, βαθμολογούμενη δεκάδα της κατάταξης, είναι σίγουρα ένας από τους κυριότερους στόχους μου για αυτό το τριήμερο - δεδομένης και της επερχόμενης βροχόπτωσης η οποία με ευνοεί οδηγικά. Βέβαια στους αγώνες υπάρχουν πάντοτε αστάθμητοι παράγοντες και φυσικά ατυχίες. Ελπίζω να τις αποφύγω και να έχω 4 δυνατούς αγώνες με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι ενδείξεις από τα δοκιμαστικά ήταν θετικές, περισσότερο σε βρόχινο παρά σε στεγνό οδόστρωμα, Ωστόσο, ο περιορισμένος χρόνος λόγω ατυχημάτων, κόκκινων σημαιών αλλά και της αυξημένης κίνησης στην πίστα, δεν μας επέτρεψε να θέσουμε έναν αντιπροσωπευτικό της ταχύτητάς μας χρόνο. Όμως, ξεκινώντας ένα αγωνιστικό τριήμερο σε μια πίστα που γνωρίζω καλά και με μεικτές συνθήκες που μου αρέσουν, νιώθω αισιόδοξος», είπε ο Έλληνας οδηγός.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Με ένα μήνα να μεσολαβεί από το διήμερο τεστ που είχε γίνει στην ίδια πίστα, ο Τζώρτζης πέρασε μερικές ημέρες ξεκούρασης όπου γέμισε μπαταρίες ενόψει της απαιτητικής συνέχειας κι έπειτα, επικεντρώθηκε τόσο στο πρόγραμμα εκγύμνασής του όσο και στη δουλειά στον προσομοιωτή, ώστε να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος στο grid της Στυρίας.

Καθώς γνωρίζει καλά τη γεμάτη υψομετρικές διαφορές διαδρομή, η δουλειά στον προσομοιωτή επικεντρώθηκε σε άλλους τομείς. Ο 17χρονος εξηγεί: «Δούλεψα κυρίως στην αναζήτηση μιας ικανοποιητικής ρύθμισης για το μονοθέσιο, σε όλες τις συνθήκες, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και προσομοιώσεις κατατακτηρίων δοκιμών και αγώνων. Επιπρόσθετα, στην προσπάθεια να βελτιώσω την επίδοσή μου πιέζω ο ίδιος τα οδηγικά μου όρια και βελτιώνω λάθη που έκανα στο παρελθόν».

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Πληροφορίες Πίστας:
Red Bull Ring, Spielberg, Αυστρία
Γύρος 5, 09-11.09.2022
Μήκος: 4.318m
Στροφές: 10
Διάρκεια αγώνων: 30’ + 1 γύρο

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
Σάββατο 10/9, 10.10 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 1
Σάββατο 10/9, 15.45 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 2
Κυριακή 11/9, 11.35 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 3
Κυριακή 11/9, 18.25 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 4

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!