Έρχεται νέα Ducati Diavel V4

Κώστας Παστρίμας
Έρχεται νέα Ducati Diavel V4
Η Ducati «πιάστηκε» να δοκιμάζει μια καινούρια Diavel με τον Gran Turismo V4 κινητήρα της.

Από τη στιγμή που η Ducati κατάφερε να κατασκευάσει τον κορυφαίο της κινητήρα V4 γνωρίζαμε ότι θα δημιουργούσε μια ολόκληρη γκάμα που θα στηριζόταν στο συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο. Η αρχή έγινε με την απίθανη Panigale V4 και στη συνέχεια ο V4 των 1.103 κ.εκ. τοποθετήθηκε στο ακραίο Streetfighter V4 με τους 208 ίππους.

Η Ducati απέδειξε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν ήταν μόνο ιδανικός για υψηλές επιδόσεις, αλλά με τις κατάλληλες επεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει και ένα εξαιρετικό σύνολο για τουριστικές μοτοσικλέτες. Λίγους μήνες αργότερα λοιπόν παρουσίασε τον Gran Turismo V4 κινητήρα με ανεβασμένη χωρητικότητα στα 1.158 κ.εκ. τον οποίο τοποθέτησε στην δημοφιλέστατη και άκρως επιτυχημένη Multistrada V4.

Ducati

Επόμενος σταθμός του κορυφαίου κινητήρα όπως όλα δείχνουν θα είναι η Diavel. Το μυώδες roadster της Ducati «πιάστηκε» να κάνει δοκιμές σε δημόσιο δρόμο με έντονο καμουφλάζ. Τα επίμαχα σημεία παρόλα αυτά έγιναν άμεσα αντιληπτά όπως ο V4 κινητήρας και το καινούριο πλαίσιο. Το νέο Diavel V4 λοιπόν θα είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα των 1.158 κ.εκ. ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 170 ίππους και 125Nm ροπής, με έμφαση στην ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Ducati

Καινούριο είναι και το πλαίσιο που θα χρησιμοποιεί η μοτοσικλέτας καθώς εγκαταλείπεται πλέον το χωροδικτύωμα και τοποθετείται στο Diavel το αλουμινένιο monocoque των Panigale και Streetfighter. Καινούριο είναι και το ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή, ενώ άκρως εντυπωσιακό είναι το σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις. Η Diavel V4 αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επόμενα επεισόδια της σειράς World Ducati Premiere και σίγουρα θα κάνει το ντεμπούτο του στην EICMA 2022.

Ducati DesertX

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!