Formula 1: O Ρόσμπεργκ «κράζει» τη Ferrari

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O Ρόσμπεργκ «κράζει» τη Ferrari
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 μίλησε με σκληρά λόγια για τα συνεχιζόμενα τραγικά λάθη της Scuderia Ferrari.

Το Grand Prix Ολλανδίας ήταν ακόμη ένας μέτριος αγώνας για τη Scuderia Ferrari, η οποία ήταν καθαρά το τρίτο σε δυναμική μονοθέσιο στην πίστα. Ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να ανέβει βάθρο, όμως ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις στην όγδοη θέση.

Για μία ακόμη φορά, στο Ζάντβοορτ η ιταλική ομάδα έγινε αποδέκτης κριτικής για τις επιλογές στη στρατηγική και κυρίως το τραγικό πρώτο pit-stop του Σάινθ, ο οποίος είδε τους μηχανικούς του να του φέρνουν μόνο τρία ελαστικά. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν έχασε ευκαιρία και κατέκρινε τη στάση της Scuderia, τονίζοντας πως ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες είναι πιο ικανές από τους Ιταλούς.

Κάρλος Σάινθ

«Ο Ματία Μπινότο λέει συνέχεια πως όλα είναι καλά και δεν χρειάζονται αλλαγές στην ομάδα. Όμως πότε θα δουν άσπρη μέρα; Δεν είναι δυνατόν. Ακόμα και οι ομάδες της Formula 2 και της Formula 3 κάνουν καλύτερη δουλειά από τη Ferrari στη στρατηγική και τα pit-stop. Είσαι στα pit και δεν υπάρχει ελαστικό κατά τη διάρκεια του αγώνα! Κάποια στιγμή πρέπει πραγματικά να κάνουν κάποιες αλλαγές», ανέφερε ο Γερμανός στο Sky Sports.

Ο Σάινθ είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 5η θέση μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως ποινή που δέχθηκε για μη ασφαλή έξοδο από τα pit τον έριξε 8ο στα τελικά αποτελέσματα. Παρά το γεγονός πως είδαμε ακόμη ένα λάθος από πλευράς ιταλών, η μεγαλύτερη ανησυχία των Ιταλών είναι η απόδοση της F1-75 που είναι κατώτερη των Red Bull RB18 και Mercedes W13 E-Performance.

Κάρλος Σάινθ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!