Η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Οι Σάββας Λευκαδίτης - Βαγγέλης Ακράτος θα αγωνιστούν με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο πρόγραμμα του WRC το 2021, αποτελώντας άκρως θετική εξέλιξη για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στο καλεντάρι του θεσμού (8-11 Σεπτεμβρίου).

Πιστή στο ραντεβού με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η Peugeot GALLO ετοιμάζεται, με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο, για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 που θα έχει το #73 στις πόρτες. Ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει εξελιχθεί από την Peugeot Sport.

Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4. «Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά, δεν αποτελώ εξαίρεση. Νιώθω ακόμη ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη, καθώς μαζί με τον συνοδηγό μου Βαγγέλη Ακράτο, θα οδηγήσουμε το ανανεωμένο 208 Rally4 ως επίσημη συμμετοχή της Peugeot GALLO. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και πιστεύω θα είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές», δήλωσε ο Σάββας Λευκαδίτης.

Peugeot Gallo ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

«Η συμμετοχή μετά από αρκετά χρόνια στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με γεμίζει χαρά, αφού έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τόσο ωραία διοργάνωση που για όλους εμάς τους Έλληνες αγωνιζόμενους είναι η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Εμείς σαν πλήρωμα δίνουμε ραντεβού με όλους τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, σε ένα ιδιαίτερο σημείο για εμάς, το ΟΑΚΑ για την EKO Super Special Stage για να ζήσουμε όλοι μαζί μία μαγική στιγμή», προσέθεσε ο Βαγγέλης Ακράτος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Peugeot 208 Rally4

Κινητήρας: 3κύλινδρος 1,2 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος (τούρμπο)
Μέγιστη ισχύς: 212 ίπποι στις 5.450 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή: 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ.
Κιβώτιο ταχυτήτων: Σειριακό 5 σχέσεων της Sadev
Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς
Ανάρτηση: Ρυθμιζόμενη τριών δρόμων
Φρένα: Αεριζόμενοι δίσκοι 283 χιλιοστών εμπρός, δίσκοι 290 χιλιοστών πίσω
Ελάχιστο βάρος: 1.080 κιλά (ελάχιστο) - 1.250 κιλά (με το πλήρωμα)

Η ταυτότητα της ομάδας Peugeot GALLO S.A

Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος
Αυτοκίνητο: Peugeot 208 Rally4
Team Manager: Βαγγέλης Γκάλλο
Συντονισμός Ομάδος: Νίκος Λευκαδίτης
Τεχνική υποστήριξη: LEFKADITIS Motorsport
Επικεφαλής Μηχανικός: Δημήτρης Λευκαδίτης
Μηχανικοί: Σάκης Λέφας, Στέλιος Παντελάκης, Χρήστος Φραγκούλης
Χορηγοί: Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου και Stefanakis parts.
Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ

Peugeot Gallo ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!